Barberina (Барберіна) - апельсин пізнього дозрівання з групи бланка або звичайних апельсинів. Спонтанна мутація Valencia Late виникла в Рафелькофері (Валенсія) Вісенте Барбером у 1982 році. Він дуже схожий на Valencia Late, але має світліший колір шкірки (індекс = 9), трохи меншу кількість кислот і подібних цукрів. Тому вважається, що апельсин краще вживати в їжу і є хорошою альтернативою пупкам (navel) пізнього врожаю.
Дуже сильноросле дерево, без шипів, має темніші, більші листя та темнішу кору порівняно з Valencia Late. Погано життєздатний і самосумісний пилок. Підходить для промисловості, оскільки сік містить дуже мало лимоніну.
Плоди мають гарний розмір (70-75мм / вага 190-230г) і можуть бути зібрані раніше інших Валенсій завдяки його меншій кислотності. Форма від округлої до подовженої, переважно без кісточок, з хорошим вмістом соку 50-55%.
Цей сорт добре оцінюється виробниками через його харчові якості, а також пізній урожай (Іспанія: березень-червень) та його здатність добре висіти на дереві (Іспанія: до липня). Після закінчення періоду збирання шийка плодів зеленіє. Сорт чергується.
Barberina апельсин
- VitaliyT
- Супермодератор
- Сообщения: 954
- Зарегистрирован: 05 фев 2015, 22:33
- Откуда: Тернопіль
- Зовут: Віталій
- Благодарил (а): 4006 раз
- Поблагодарили: 1517 раз
Barberina апельсин
Група 'Цитрусові в Україні' https://www.facebook.com/groups/841247129892421
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCqLaD4 ... Q/featured
https://facebook.com/vitalik.taras.7
Запрошую на форум https://citrusforum.ukraine7.com/
Кто сейчас на конференции
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 0 гостей