vlad писал(а):О,попереднє повідомлення моє,значить буде видно результати як підросли малиши)можливо не так як хотілось би,дужже зашкодили дощі що невщухали неділі 2 після висадк,майже у всіх цитрусів були ознаки заливу,один гранат пороху потроху ріс,далі почалася спека,также гранат ріс знову сам.наразі жара стоїть теж але напевно надоїло сидіти їим і вони непогано підросли,можливо якби полив був вчаснішим то булоби ще краще,але маємо шо маємо.
Залив у Вас мабуть через мульчу ґрунт не встигає просохнути, у нас теж бувають затяжні дощі а земля важка. Я після цих дощів рихлю верхній шар на 1-2см. зеля трохи просихає і хлорозу на даний момент не видно. Я теж побачив позитивний результат відкритого ґрунту не можу нарадуватись
. Краще висаджувати сформовані дерева 20-30см. у них коренева краще справляється з важким грунтом, деякі цитрусові просто дивують силою росту, інжир і виноград закопані разом з горшками, буває після дощів таке болото у горшках... думаю все кислотність помінялась і хлороз однозначно але ні, живі. Тепер жалію що інші цитрусові не відправив на курорт
Цитрусоводи, як олігархи - всі кутки зеленню забиті, а їм все мало... і мало ..."