Как-то пока не очень меня вразумил этот сорт, а надежды на него я возлагала большие - все таки столь
солидные "родители" у этого гибрида, считается промышленным, в описаниях на разных сайтах его сильно хвалят... а вот у меня он плодоносит уже не первый год, но рассказать особо нечего было: то мелкие не показательные плоды, то слишком рано сорвала, то мелкая завязь о жары осыпалась.
Мой саженец из Оскар Тинтори, соответственно на Макрофилле. Буду ещё наблюдать, и более внимательно относится к урожаю, но пока вот фото первого плода, сорванного сегодня - показался спелым, ан нет, совсем пока не внятный.
Костей в плодах всегда не мало.
Kinnow mandarin
-
- Модератор
- Сообщения: 656
- Зарегистрирован: 03 май 2015, 13:12
- Награды: 3
- Откуда: Днепропетровск
- Зовут: Алина
- Поблагодарили: 2076 раз
Re: Kinnow mandarin
Описание сорта можно посмотреть здесь:
https://citrusvariety.ucr.edu/citrus/Kinnow.html
https://citrusvariety.ucr.edu/citrus/Kinnow.html
-
Таня
- Супермодератор
- Сообщения: 1855
- Зарегистрирован: 16 дек 2014, 18:40
- Награды: 5
- Откуда: г. Запорожье
- Зовут: Татьяна
- Благодарил (а): 2328 раз
- Поблагодарили: 8361 раз
Re: Kinnow mandarin
Мой Kinnow из Адаво, привит на цитрумело, два года медленно умирал, потом решил жить, оброс и дал плоды, отпали еще не очень прям спелыми, костей не много, с кислинкой, вкус сбалансированный.
Птицы наделены неким загадочным чувством, которое позволяет им безошибочно распознавать только что вымытую машину.
- VitaliyT
- Супермодератор
- Сообщения: 955
- Зарегистрирован: 05 фев 2015, 22:33
- Откуда: Тернопіль
- Зовут: Віталій
- Благодарил (а): 4007 раз
- Поблагодарили: 1517 раз
Re: Kinnow mandarin
Kinnow із Пакистану. За виглядом та структурою м'якоті подібний на Orri, але за смаком відрізняється. Насіння 10-23шт на плід. Смак чудовий, з мінімальною кислинкою. Аромат легкий і приємний (квітковий). М'якоть м'ягка, ніжна, перегородки середньої міцності. Цукру 13.1 -до 14.9%
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Вплив різних підщеп на фізико-хімічні показники якості мандарину Kinnow.
Цитрусові займають перше місце серед фруктових культур Пакистану за площею та виробництвом. «Kinnow» (Citrus reticulata Blanco) вважається торговою маркою цитрусової промисловості Пакистану і займає 95% від загального виробництва цитрусових у Пакистані. Але насторожує проблема одно-підщепної культури. Грубий лимон (Citrus jambhiri Lush.) монополізував цитрусову промисловість у провінції Пенджаб. Roung лимон сприйнятливий до фітофтори і перезволоження. Існує абсолютна потреба в підщепі-заміннику для підвищення врожайності та покращення якості плодів Kinnow. Протягом 2017-2019 рр. було проведено дослідження взаємодії підщеп. Kinnow було щеплено на восьми підщепах, а саме: Cox mandarin, Fraser hybrid, Troyer citrange, Cleopatra mandarin, Poncirus trifoliata, Benton, C-35 і Carrizo citrange.
Експеримент був побудований відповідно до рандомізованого повного блокового плану (RCBD). Кожну підщепу вважали одноразовою обробкою та повторювали тричі. Продуктивність шестирічних дерев Kinnow, щеплених на різних підщепах, оцінювали на основі фізико-хімічних показників якості плодів. Дані були взяті за два роки поспіль і розраховано середнє значення.
Результати показали, що підщепи відіграють значну роль у маніпулюванні морфологічними та біохімічними ознаками якості плодів Kinnow. Плоди Kinnow з дерев, щеплених на підщепі Poncirus trifoliata, показали максимальний діаметр плоду (84,03 мм), масу шкірки (28,99 г), масу окремого плоду (221,85 г). Спостерігається низька продуктивність цитранжу Тройєра щодо морфологічних параметрів якості.
Загальна розчинна тверда речовина (TSS) (13,76 °Brix), Вітамін С (69,38 мг/100 мл) і загальні антиоксиданти (72,32 % гальмування) у соку Kinnow були максимальними на гібриді Fraser. Аналіз вуглеводів соку Kinnow методом ВЕРХ виявив, що концентрація сахарози, фруктози та глюкози була найвищою в підщепі гібрида Fraser. Була зафіксована низька продуктивність цитранжу Троєра та підщеп С-35 за всіма біохімічними показниками Kinnow. Зроблено висновок, що фізико-хімічні якості Kinnow змінюються різними підщепами. Гібридні підщепи Poncirus trifoliata та Fraser можна використовувати як альтернативні підщепи для цитрусової промисловості Пакистану для заміни традиційних підщеп, таких як грубий (Roung) лимон і (Sour) кислий апельсин.
Джерело: Пакистанський журнал сільськогосподарських наук. Червень 2021, том. 58 Випуск 3, стор.929-935. 7p
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Вплив різних підщеп на фізико-хімічні показники якості мандарину Kinnow.
Цитрусові займають перше місце серед фруктових культур Пакистану за площею та виробництвом. «Kinnow» (Citrus reticulata Blanco) вважається торговою маркою цитрусової промисловості Пакистану і займає 95% від загального виробництва цитрусових у Пакистані. Але насторожує проблема одно-підщепної культури. Грубий лимон (Citrus jambhiri Lush.) монополізував цитрусову промисловість у провінції Пенджаб. Roung лимон сприйнятливий до фітофтори і перезволоження. Існує абсолютна потреба в підщепі-заміннику для підвищення врожайності та покращення якості плодів Kinnow. Протягом 2017-2019 рр. було проведено дослідження взаємодії підщеп. Kinnow було щеплено на восьми підщепах, а саме: Cox mandarin, Fraser hybrid, Troyer citrange, Cleopatra mandarin, Poncirus trifoliata, Benton, C-35 і Carrizo citrange.
Експеримент був побудований відповідно до рандомізованого повного блокового плану (RCBD). Кожну підщепу вважали одноразовою обробкою та повторювали тричі. Продуктивність шестирічних дерев Kinnow, щеплених на різних підщепах, оцінювали на основі фізико-хімічних показників якості плодів. Дані були взяті за два роки поспіль і розраховано середнє значення.
Результати показали, що підщепи відіграють значну роль у маніпулюванні морфологічними та біохімічними ознаками якості плодів Kinnow. Плоди Kinnow з дерев, щеплених на підщепі Poncirus trifoliata, показали максимальний діаметр плоду (84,03 мм), масу шкірки (28,99 г), масу окремого плоду (221,85 г). Спостерігається низька продуктивність цитранжу Тройєра щодо морфологічних параметрів якості.
Загальна розчинна тверда речовина (TSS) (13,76 °Brix), Вітамін С (69,38 мг/100 мл) і загальні антиоксиданти (72,32 % гальмування) у соку Kinnow були максимальними на гібриді Fraser. Аналіз вуглеводів соку Kinnow методом ВЕРХ виявив, що концентрація сахарози, фруктози та глюкози була найвищою в підщепі гібрида Fraser. Була зафіксована низька продуктивність цитранжу Троєра та підщеп С-35 за всіма біохімічними показниками Kinnow. Зроблено висновок, що фізико-хімічні якості Kinnow змінюються різними підщепами. Гібридні підщепи Poncirus trifoliata та Fraser можна використовувати як альтернативні підщепи для цитрусової промисловості Пакистану для заміни традиційних підщеп, таких як грубий (Roung) лимон і (Sour) кислий апельсин.
Джерело: Пакистанський журнал сільськогосподарських наук. Червень 2021, том. 58 Випуск 3, стор.929-935. 7p
Група 'Цитрусові в Україні' https://www.facebook.com/groups/841247129892421
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCqLaD4 ... Q/featured
https://facebook.com/vitalik.taras.7
Запрошую на форум https://citrusforum.ukraine7.com/
- VitaliyT
- Супермодератор
- Сообщения: 955
- Зарегистрирован: 05 фев 2015, 22:33
- Откуда: Тернопіль
- Зовут: Віталій
- Благодарил (а): 4007 раз
- Поблагодарили: 1517 раз
Re: Kinnow mandarin
Група 'Цитрусові в Україні' https://www.facebook.com/groups/841247129892421
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCqLaD4 ... Q/featured
https://facebook.com/vitalik.taras.7
Запрошую на форум https://citrusforum.ukraine7.com/
Вернуться в «Гибриды мандаринов: тангоры, танжело и др.»
Кто сейчас на конференции
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 2 гостя