Сочинський-23 satsuma

Модераторы: ivan3103, Таня

Аватара пользователя
VitaliyT
Супермодератор
Сообщения: 944
Зарегистрирован: 05 фев 2015, 22:33
Откуда: Тернопіль
Зовут: Віталій
Благодарил (а): 4006 раз
Поблагодарили: 1507 раз

Сочинський-23 satsuma

Сообщение VitaliyT » 22 апр 2021, 19:29

Сочинський-23. Сорт нуцелярного походження. Виведений Ф.М. Зоріним на колишній Сочинській дослідній станції.

Дерева: сильнорослі, висотою до 4,5-5,0 м, з густо-листяні, широко-розкидисті, злегка пониклою кроною. Скелетні гілки товсті, з невеликими колючками, пагони середні, світло-зелені, округлі, на вершині - ребристі.

Листя: великі (12,0-13,0 × 5,0-6,0 см), подовжено-овальні, шкірясті, гофровані, вершина округла. Черешок слабо облямований.
Квітки: 5-пелюсткові, одиничні або зібрані в кисті, з кремовим відтінком. Тичинок 19-21, зрощені групами, пильовики світло-кремові, пилок стерильний. Маточка розташована вище пильників.

Плоди: середнього розміру, середня маса плоду 86г, округло-сплющені, вершина плоска, злегка вдавлена, на вершині залишається рубець від стовпчика маточки у вигляді сірої плями або крапки, основа округла.

Шкірка ярко-оранжева, слабо-шерховата, товщиною 2-5 мм, очищання від м'якоті хороше. Серцевина частково виконана або порожниста, часточок 10-11, з щільними, тонкими плівками. М'якоть помаранчева, соковита, сік рясний, кисло-солодкий, іноді зустрічаються насіння.

Вміст сухої речовини 10,50%, цукрів 3,80%, лимонної кислоти 0,54%, аскорбінової кислоти 32,25 мг / 100 г, цукро-кислотність коефіцієнт 7,0.

Особливості сорту: врожайність 140 ц / га у віці 10 років. Плоди високої якості, лежкі, транспортабельні. Термін дозрівання - II половина листопада.

Морозостійкість на рівні групи Unshiu. Це цінний вихідний матеріал для селекції і для використання у виробничих насадженнях.
(Каталог цитрусових культур. ВНИИЦиСК, м.Сочі, 2013)
ouo11.jpg
ea_310.jpg


Вернуться в «Сатсума (C.unshiu)»

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 6 гостей