Страница 1 из 1

Абхазький ранній (Абхазский ранний)

Добавлено: 22 апр 2021, 19:27
VitaliyT
Соматичний мутант Citrus reticulata var. unshiu. Виділено в с. Гуміста (Сухумський район) в 1950 р Автори А.А. Гогіберідзе, Д.І. Цкіташвілі (Самоладас і ін., 1991). У 1970 р переданий в Держсортовипробування.
Дерево: низькоросле, 1,2-1,6 м висоти, з густою, сильно листяною кроною, розкидистої форми. Основні гілки середньої товщини, однорічні пагони короткі (8,5-11 см), округлі або ребристі, з короткими міжвузлями (0,8-1,2 см), без колючок. Листя: дрібні, 7,0-8,5 × 3,5-4,5 см), овальні або ромбовидні, черешки короткі (05-10 см), з вузькою крилаткою.
Квітки: середні, білі, з 5 пелюстками, рідше з 4. Тичинок 17-18, пильовики світло-кремові, пилок стерильний.
Плоди: середня маса одного плоду 90 г, вершина плоска, основа округла.
Шкірка яскраво-помаранчева, тонка, гладка, чиститься добре. М'якоть помаранчева, соковита, сік рясний, сокові мішечки овальні, часточок 8-10, великих, неоднакових за величиною, насіння немає, смак солодко кислий, приємний.
Хімічний склад м'якоті: суху речовину - 10,10%, цукрів - 5,22%, лимонної кислоти - 0,70%, аскорбінова кислота - 36,51 мг / 100 г, цукрокислотний коефіцієнт - 7,4.
Особливості сорту: У плодоношення вступає на 2-й рік. Сорт раннього терміну дозрівання (початок жовтня). Врожайність 187 ц / га у віці 10 років), за морозостійкістю не поступається Unshiu. Плоди використовуються у свіжому вигляді, лежкі, транспортабельні. Служить вихідним компонентом при гібридизації.
Абхазький ранній.jpg

Re: Абхазький ранній (Абхазский ранний)

Добавлено: 28 ноя 2021, 20:13
ahota05
Поспел первый урожай. Маленькие да удаленькие! Вкус очень сладкий с выраженной кислинкой... :e-d-a: семье понравились! :ta-ne-c:
IMG_20211128_200558.jpg