Owari satsuma
Добавлено: 20 июл 2020, 10:41
Цей сорт має давнє та невідоме японське походження, ймовірно походить зі старої провінції Owari, звідки походить його назва. Він потрапив до Східного Причорномор’я через Батумі і звідти поширився в Егейський регіон та інші регіони.
Owari був найважливішим сортом сацуми у світових цитрусових регіонах, але поступово його замінюють нові сорти, часто власні покращені селекції.
Сорт партенокарпічний і самосумісний, життєздатність пилку дуже низька. Дерево врожайне, холодостійке. М’якоть плодів яскраво-помаранчева, ніжна і соковита із гладкою та тонкою помаранчевою шкіркою, яка легко чиститься. Насіння: 0–6, але рідко присутні. Сегменти 7 - 12, з жорсткими оболонками. Плоди змінюються в залежності від умов.
Оварі та всі сацуми є холодостійкими приблизно 19 ° F (-7.2° C), якщо дерева мають холодну акліматизацію.
Owari був найважливішим сортом сацуми у світових цитрусових регіонах, але поступово його замінюють нові сорти, часто власні покращені селекції.
Сорт партенокарпічний і самосумісний, життєздатність пилку дуже низька. Дерево врожайне, холодостійке. М’якоть плодів яскраво-помаранчева, ніжна і соковита із гладкою та тонкою помаранчевою шкіркою, яка легко чиститься. Насіння: 0–6, але рідко присутні. Сегменти 7 - 12, з жорсткими оболонками. Плоди змінюються в залежності від умов.
Оварі та всі сацуми є холодостійкими приблизно 19 ° F (-7.2° C), якщо дерева мають холодну акліматизацію.