Цей сорт має давнє та невідоме японське походження, ймовірно походить зі старої провінції Owari, звідки походить його назва. Він потрапив до Східного Причорномор’я через Батумі і звідти поширився в Егейський регіон та інші регіони.
Owari був найважливішим сортом сацуми у світових цитрусових регіонах, але поступово його замінюють нові сорти, часто власні покращені селекції.
Сорт партенокарпічний і самосумісний, життєздатність пилку дуже низька. Дерево врожайне, холодостійке. М’якоть плодів яскраво-помаранчева, ніжна і соковита із гладкою та тонкою помаранчевою шкіркою, яка легко чиститься. Насіння: 0–6, але рідко присутні. Сегменти 7 - 12, з жорсткими оболонками. Плоди змінюються в залежності від умов.
Оварі та всі сацуми є холодостійкими приблизно 19 ° F (-7.2° C), якщо дерева мають холодну акліматизацію.
Owari satsuma
- VitaliyT
- Супермодератор
- Сообщения: 952
- Зарегистрирован: 05 фев 2015, 22:33
- Откуда: Тернопіль
- Зовут: Віталій
- Благодарил (а): 4006 раз
- Поблагодарили: 1516 раз
Owari satsuma
Група 'Цитрусові в Україні' https://www.facebook.com/groups/841247129892421
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCqLaD4 ... Q/featured
https://facebook.com/vitalik.taras.7
Запрошую на форум https://citrusforum.ukraine7.com/
- VitaliyT
- Супермодератор
- Сообщения: 952
- Зарегистрирован: 05 фев 2015, 22:33
- Откуда: Тернопіль
- Зовут: Віталій
- Благодарил (а): 4006 раз
- Поблагодарили: 1516 раз
Re: Owari satsuma
Owari satsuma - приємний мандарин, солодко-кислий, (має легку кислинку), яка майже не відчувається! Цукристість 10 - 11.5%
Сегментні мембрани (перегородки) досить тонкі як для уншіу. Аромат не відчувається. Мякоть ніжна і соковита. Шкірка гладка і тонка, чиститься легко, все теж як і вказують в описанні. Без насіння.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Результати в таблицях показують, що три дерева з найвищою врожайністю, US-942, Cleopatra та US-852, зберегли менше листя, а дерево з найнижчою врожайністю, Rubidoux, разом із US-812 мало найвищу кількість листя. Слід зазначити, що дерева Owari на Rubidoux були посаджені через два роки і ніколи не наздогнали зростання, але ми знаємо, що Rubidoux є хорошою підщепою для сацуми. US-812 має середню врожайність і найвищий рівень збереження листя (табл. 1).
Сегментні мембрани (перегородки) досить тонкі як для уншіу. Аромат не відчувається. Мякоть ніжна і соковита. Шкірка гладка і тонка, чиститься легко, все теж як і вказують в описанні. Без насіння.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Результати в таблицях показують, що три дерева з найвищою врожайністю, US-942, Cleopatra та US-852, зберегли менше листя, а дерево з найнижчою врожайністю, Rubidoux, разом із US-812 мало найвищу кількість листя. Слід зазначити, що дерева Owari на Rubidoux були посаджені через два роки і ніколи не наздогнали зростання, але ми знаємо, що Rubidoux є хорошою підщепою для сацуми. US-812 має середню врожайність і найвищий рівень збереження листя (табл. 1).
Група 'Цитрусові в Україні' https://www.facebook.com/groups/841247129892421
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCqLaD4 ... Q/featured
https://facebook.com/vitalik.taras.7
Запрошую на форум https://citrusforum.ukraine7.com/
Вернуться в «Сатсума (C.unshiu)»
Кто сейчас на конференции
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 1 гость