Недавно обзавелся этим сортом, но к сожалению не нашел к нему описания. Единственное что удалось разузнать, так это то что этот сорт в большом количестве выращивается в Хорватии. Срок созревания - конец октября. На просторах интернета есть короткий видеоролик как выглядит само растение и плоды.
Chahara
-
Bersagliero
- Модератор
- Сообщения: 2626
- Зарегистрирован: 16 дек 2014, 17:29
- Награды: 5
- Откуда: Мукачево, Львів
- Зовут: Олександр
- Благодарил (а): 3936 раз
- Поблагодарили: 9134 раза
- VitaliyT
- Супермодератор
- Сообщения: 949
- Зарегистрирован: 05 фев 2015, 22:33
- Откуда: Тернопіль
- Зовут: Віталій
- Благодарил (а): 4006 раз
- Поблагодарили: 1513 раз
Re: Chahara
Опис важко знайти, но все ж вдалось знайти трошки інформації в PDF.
Chahara
Spada u skupinu vrlo ranih sorti, a zrela je za berbu krajem mjeseca rujna i početkom listopada. Plod je velik, dobrog općeg izgleda, plosnatog oblika, uz manje naglašena rebra i brazgotine. Kožica ploda je žuto-narančaste boje i srednje debljine. Meso je fine strukture, bez sjemenki i veoma sočno, dok je okus subjektivno ocijenjen kao izvrstan. Stablo je bez trnja, iznimno gustog granja, a listovi su jajoliki i eliptični. Problem koji se pojavljuje prilikom uzgoja sorte Chahara jest izraženo napuhavanje kore, odnosno pojava odvajanja kore od mesa, što plod čini izrazito neprivlačnim za kupca i umanjuje njegovu vrijednost na tržištu. Uzrok tome je to što se ova sorta, više no druge, odlikuje naknadnim rastom albeda nakon što je meso ploda dostiglo puni razvoj.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Чахара
Належить до самих ранніх сортів, і дозріває для збору в кінці вересня і на початку жовтня. Плід великий, хорошого загального вигляду, плоскої форми, з менш помітними ребрами і рубцями. Шкірка плоду жовто-оранжевого кольору і середньої товщини. М’якоть виходить за структурою, без кісточок і дуже соковитим, тоді як смак вважається відмінним. Дерево не має шипів, надзвичайно густих гілок, а листя яйцеподібні та еліптичні. Проблема, яка виникає при вирощуванні сорту «Чахара», полягає в вираженому роздуванні кори, тобто появі відокремлення кори від м’якоті, що робить плід надзвичайно непривабливим для покупця і зменшує його цінність на ринку. Причиною цього є те, що цей сорт, ніж інші, характеризується подальшим зростанням альбедо після того, як м’якоть плодів досягла повного розвитку.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Chahara або (Tiahara) Тіахара - це прізвище японського фермера, на честь якого назвали Тіахара-Уншіу.
"Навіть у Японії не знають, що є такий сорт. За врожайністю та смаком він кращий, ніж звичайний Уншіу Широколистний", - підкреслив Месхіддзе.
Chahara
Spada u skupinu vrlo ranih sorti, a zrela je za berbu krajem mjeseca rujna i početkom listopada. Plod je velik, dobrog općeg izgleda, plosnatog oblika, uz manje naglašena rebra i brazgotine. Kožica ploda je žuto-narančaste boje i srednje debljine. Meso je fine strukture, bez sjemenki i veoma sočno, dok je okus subjektivno ocijenjen kao izvrstan. Stablo je bez trnja, iznimno gustog granja, a listovi su jajoliki i eliptični. Problem koji se pojavljuje prilikom uzgoja sorte Chahara jest izraženo napuhavanje kore, odnosno pojava odvajanja kore od mesa, što plod čini izrazito neprivlačnim za kupca i umanjuje njegovu vrijednost na tržištu. Uzrok tome je to što se ova sorta, više no druge, odlikuje naknadnim rastom albeda nakon što je meso ploda dostiglo puni razvoj.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Чахара
Належить до самих ранніх сортів, і дозріває для збору в кінці вересня і на початку жовтня. Плід великий, хорошого загального вигляду, плоскої форми, з менш помітними ребрами і рубцями. Шкірка плоду жовто-оранжевого кольору і середньої товщини. М’якоть виходить за структурою, без кісточок і дуже соковитим, тоді як смак вважається відмінним. Дерево не має шипів, надзвичайно густих гілок, а листя яйцеподібні та еліптичні. Проблема, яка виникає при вирощуванні сорту «Чахара», полягає в вираженому роздуванні кори, тобто появі відокремлення кори від м’якоті, що робить плід надзвичайно непривабливим для покупця і зменшує його цінність на ринку. Причиною цього є те, що цей сорт, ніж інші, характеризується подальшим зростанням альбедо після того, як м’якоть плодів досягла повного розвитку.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Chahara або (Tiahara) Тіахара - це прізвище японського фермера, на честь якого назвали Тіахара-Уншіу.
"Навіть у Японії не знають, що є такий сорт. За врожайністю та смаком він кращий, ніж звичайний Уншіу Широколистний", - підкреслив Месхіддзе.
Група 'Цитрусові в Україні' https://www.facebook.com/groups/841247129892421
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCqLaD4 ... Q/featured
https://facebook.com/vitalik.taras.7
Запрошую на форум https://citrusforum.ukraine7.com/
-
Таня
- Супермодератор
- Сообщения: 1855
- Зарегистрирован: 16 дек 2014, 18:40
- Награды: 5
- Откуда: г. Запорожье
- Зовут: Татьяна
- Благодарил (а): 2328 раз
- Поблагодарили: 8353 раза
Re: Chahara
Вкусный, без семян, очень сочный, кислинка очень слабая.
Птицы наделены неким загадочным чувством, которое позволяет им безошибочно распознавать только что вымытую машину.
Вернуться в «Сатсума (C.unshiu)»
Кто сейчас на конференции
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 3 гостя