Страница 1 из 1

Bream Tarocco blood orange

Добавлено: 18 окт 2019, 12:42
Flo
Сегодня был сбит недозрелым первый плод моего Tarocco Bream. Предполагаю, в наших условиях, его полноценное поспевание пришлось бы к декабрю.
Порадовало то, что среди прочих моих пигментированных апельсинов, этот сорт первый, кто хоть немного стал набирать красноватый оттенок снаружи. Ни Моро, ни Сангвинели, ни Red Smith у меня не вытягиваю окрас цедры дальше оранжевого, хотя внутренности при этом могут быть очень темно-красными.
Также порадовало отсутсвие костей. Этот сорт описывают как крупноплодный, моё дерево пока может себе позволить только средний размер. Вкус не плохой, но пока явно не доспевший. Однако, уже нет такой яркой ягодной кисловатой ноты, как у Моро. В первой дегустации, он мне больше похож на испаннские Кара-кара, которые у нас продаются в феврале на рынках.
Посмотрим, какими выспеют оставшиеся собратья этого пионера:)

Re: Bream Tarocco blood orange

Добавлено: 18 окт 2019, 17:04
VitaliyT
Доброго дня, Аліна, а на яких кореннях привит ваш Bream Tarocco ? На фото виглядає дуже смачним! :cool_cool:

Re: Bream Tarocco blood orange

Добавлено: 18 окт 2019, 17:06
Flo
Моё дерево на макрофиле.

Re: Bream Tarocco blood orange

Добавлено: 18 окт 2019, 17:11
VitaliyT
якби є інформація що на макрофіллі накопичення антоціаніннів (пігментів) в плодах є значно нище ніж привитих на Citrange, citrumelo і інші

Re: Bream Tarocco blood orange

Добавлено: 18 окт 2019, 18:14
Boris
Я тоже читала, что на трефовых подвоях окраска более интенсивная и сахара больше, а на макрофиле все водянистое и бледное.
Но, как видите, в данном случае всё Ок :-):

Re: Bream Tarocco blood orange

Добавлено: 12 янв 2020, 18:32
Flo
Bream набрал полноценную пигментацию, и стал слаще. Цвет не дотягивает до Red smith, но тоже очень темный. Снаружи красноты не набрал, просто оранжевый.

Re: Bream Tarocco blood orange

Добавлено: 22 апр 2021, 20:23
VitaliyT
Підкину ще інформації 'Bream' Tarocco.

У жовтні 1994 року ми з Дейвом Гампфом були в Ліндкові за роботою та зустріччю. Після зустрічі Bob Bream підійшов до Дейва і сказав, що у нього вдома є криваво-апельсинове дерево Тарокко, яке дало великі добре забарвлені фрукти і що могло б бути покращенням у порівнянні з нашою старою лінією VI 384 Tarocco #7. Після того, як ми закінчили свою роботу на станції, ми зупинились біля будинку Bream та зустрілися там з Bob Bream. Mr. Bream запропонував дати нам живці зі свого дерева, щоб увійти до програми порівняння якості плодів з існуючою CCPP Tarocco, а якщо це було покращенням, зробити його доступним для виробників через CCPP.
tarocc12.jpg
brea.jpg



Bream Tarocco - американська селекція Tarocco, середньо-великий до великого розміру, криваво-апельсиновий сорт з невеликою кількістю насіння або без них. Tarocco blood orange - це один з основних сортів кривавого апельсина у світі. Відмінний колір є природною мутацією і обумовлений наявністю антоціаніну, та сама рослинна сполука, яка відповідає за колір граната. Однак характерний колір, звісно, ​​вимагає, щоб холодні зимові ночі розвивалися належним чином, але в хороший рік він може мати одну з найтемніших пігментацій серед усіх апельсинів.

Це оригінальна мутація бруньок дерева Tarocco з саду Robert Bream, Lindsay, Каліфорнія.

На знімках зображено два дерева, що ростуть поруч на станції UCR Lindcove Citrus Station. Два верхніх знімка були зроблені в лютому 2009 року. Нижні знімки були зроблені в січні 2010 року. Це показує, як ступінь забарвлення може змінюватися, навіть якщо врахувати різницю в часі в пару тижнів.
bream1-gl.jpg
bream2-gl.jpg
bream1-jk.jpg