Апельсин Hamlin
Добавлено: 17 июл 2015, 21:24
Дерево середньоросле, високопродуктивне, більш холодостійке в порівнянні з іншими сортами.
Походить від одного з сіянців, посаджених в 1879 в саду, що належить А.Г. Гамлін поблизу Гленвуд, Флорида і названий на честь господаря.
Сорт отримав основне визнання як конкурент іншого раннього сорту "Парсон" після Великих флоридських заморозків 1894-95 рр. і згодом поступово витіснив його.
В даний час сильно поширений у Флориді, має велике екпортне значення в Бразилії, деяке значення в ПАР.
Плоди невеликі, кулясті, іноді злегка приплюснуті з "полюсів", часом мають невеликі радіальні поглиблення, насіння мало. Яскраво забарвлені при дозріванні. Шкірка тонка, гладка, блискуча. М'якоть ніжна, соковита, ароматний, смак солодкий, з малим вмістом кислоти. Один з найбільш ранньостиглих сортів.
У субтропіках з високим рівнем вологості плоди виходять достатнього (з комерційної точки зору) розміру, проте, їх смак не завжди задовільний. У районах з низьким рівнем вологості плоди бувають дрібніші, але їх смак набагато краще.
Походить від одного з сіянців, посаджених в 1879 в саду, що належить А.Г. Гамлін поблизу Гленвуд, Флорида і названий на честь господаря.
Сорт отримав основне визнання як конкурент іншого раннього сорту "Парсон" після Великих флоридських заморозків 1894-95 рр. і згодом поступово витіснив його.
В даний час сильно поширений у Флориді, має велике екпортне значення в Бразилії, деяке значення в ПАР.
Плоди невеликі, кулясті, іноді злегка приплюснуті з "полюсів", часом мають невеликі радіальні поглиблення, насіння мало. Яскраво забарвлені при дозріванні. Шкірка тонка, гладка, блискуча. М'якоть ніжна, соковита, ароматний, смак солодкий, з малим вмістом кислоти. Один з найбільш ранньостиглих сортів.
У субтропіках з високим рівнем вологості плоди виходять достатнього (з комерційної точки зору) розміру, проте, їх смак не завжди задовільний. У районах з низьким рівнем вологості плоди бувають дрібніші, але їх смак набагато краще.