Оварі

Модератор: ilya11

Аватара пользователя
Forward

Орден за заслуги Орден уникальности
Местный
Сообщения: 813
Зарегистрирован: 17 дек 2014, 08:35
Награды: 2
Откуда: Киев, дача в Крыму
Зовут: Forward
Благодарил (а): 182 раза
Поблагодарили: 661 раз

Оварі

Сообщение Forward » 28 ноя 2021, 12:33

До цього часу саме сорт Оварі мені не вдавалося у маркетах знаходити. Був Добаші Бені, його клон.

1.jpg


- іспанський Оварі, на вигляд не дуже привабливий:

2.jpg


- Добаші був зовні більш привабливий.

3.jpg


- нічого надзвичайного, ніяких фішек у смаку, Добаші був цікавіше.
Изображение


Аватара пользователя
VitaliyT
Супермодератор
Сообщения: 944
Зарегистрирован: 05 фев 2015, 22:33
Откуда: Тернопіль
Зовут: Віталій
Благодарил (а): 4006 раз
Поблагодарили: 1507 раз

Re: Оварі

Сообщение VitaliyT » 28 ноя 2021, 16:23

також пробував Owari, і мене нічим не здивував, такий собі класичний смак із групи Сацума. У США здається, він досить популярний, там його люблять.
photo_2021-11-16_15-20-43 (1).jpg
photo_2021-11-16_16-58-40.jpg

Аватара пользователя
Forward

Орден за заслуги Орден уникальности
Местный
Сообщения: 813
Зарегистрирован: 17 дек 2014, 08:35
Награды: 2
Откуда: Киев, дача в Крыму
Зовут: Forward
Благодарил (а): 182 раза
Поблагодарили: 661 раз

Re: Оварі

Сообщение Forward » 29 ноя 2021, 08:47

Так, Стен Маккензі завжди Оварі позитивно вирізняє. Можливо в його кліматично-грунтових умовах плоди більш якісні.
Взагалі найсмачніша Сатсума яку я пам'ятаю, це були помаранчового кольору овальної форми плоди невеликі за розміром, які за словами продавця виросли у Грузії. За смаком, кольором та за терміном достигання це були плоди все ж таки клону Оварі.
Изображение

Аватара пользователя
Boris_R
Местный
Сообщения: 213
Зарегистрирован: 12 ноя 2018, 12:53
Откуда: Феодосия
Зовут: Борис
Благодарил (а): 265 раз
Поблагодарили: 160 раз

Re: Оварі

Сообщение Boris_R » 30 ноя 2021, 13:49

По моим наблюдениям, магазинные сатсумы если имеют засохшую плодоножку и плотно прилегающую трудноснимаемую шкуру, что не характерно для сатсум, как я подозреваю, срываются задолго до нормальной зрелости. Шкурка, возможно, дозаривается этиленом перед продажей. Ещё они при этом обладают довольно высокой кислотностью. Обычно такие сатсумы появляются в продаже в сентябре, начале октября. В ноябре уже выбор больше и качество повышается.
Изображение


Вернуться в «Зимостойкие сорта цитрусовых (не гибриды трифолиаты и папеды)»

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 5 гостей