Страница 1 из 1

Clementine Esbal

Добавлено: 13 июл 2015, 15:35
VitaliyT
Іспанський сорт, природна мутація клементина Fina, виявлена ​​в 1966 році в Sagunt (Сагунті) поблизу Валенсії.

Дерево врожайне, високе та енергійне, з густо облиственою кроною і короткими товстими гілками (тому не вимагає підпірок при великих врожаях), рідко з шипами. Має типові листя клементина і рано вступає в плодоношення.

Плоди чутливі до пошкоджень дощу та вітру, 5см в діаметрі, сплюснуті, трохи крупніше ніж у батьківського сорту і дуже симетричні. Шкіра інтенсивно оранжевого кольору, дуже м'яка.

М'якоть відмінної якості, смачна і ароматна, красивого кольору, може мати небагато насіння. Період внутрішнього дозрівання аналогічний періоду Oroval або навіть раніше. Терміни дозрівання в Іспанії з початку листопада.
tHhKl3_0wY8.jpg
Esbal.jpg
Esbal

Re: Clementine Esbal

Добавлено: 29 июн 2019, 15:34
Bersagliero
Изображение

Re: Clementine Esbal

Добавлено: 26 окт 2019, 12:26
Самоделкин
Клементин Эсбал (C. clementina Esbal)
Плоды крупные 120-170гр, форма от округлой до немного приплюснутой
Кожура тонкая, ароматная, хорошо очищается, оранжевого цвета. Мякоть ярко-оранжевая, сочная. Вкус превосходный - сладкий, насыщенный с едва заметной кислинкой.
Прививка в кроне дерева-сада получилась компактного размера, крупные плоды на фоне небольших листьев очень эффектно выглядят.
Изображение
Изображение