Clementine Esbal
Добавлено: 13 июл 2015, 15:35
Іспанський сорт, природна мутація клементина Fina, виявлена в 1966 році в Sagunt (Сагунті) поблизу Валенсії.
Дерево врожайне, високе та енергійне, з густо облиственою кроною і короткими товстими гілками (тому не вимагає підпірок при великих врожаях), рідко з шипами. Має типові листя клементина і рано вступає в плодоношення.
Плоди чутливі до пошкоджень дощу та вітру, 5см в діаметрі, сплюснуті, трохи крупніше ніж у батьківського сорту і дуже симетричні. Шкіра інтенсивно оранжевого кольору, дуже м'яка.
М'якоть відмінної якості, смачна і ароматна, красивого кольору, може мати небагато насіння. Період внутрішнього дозрівання аналогічний періоду Oroval або навіть раніше. Терміни дозрівання в Іспанії з початку листопада.
Дерево врожайне, високе та енергійне, з густо облиственою кроною і короткими товстими гілками (тому не вимагає підпірок при великих врожаях), рідко з шипами. Має типові листя клементина і рано вступає в плодоношення.
Плоди чутливі до пошкоджень дощу та вітру, 5см в діаметрі, сплюснуті, трохи крупніше ніж у батьківського сорту і дуже симетричні. Шкіра інтенсивно оранжевого кольору, дуже м'яка.
М'якоть відмінної якості, смачна і ароматна, красивого кольору, може мати небагато насіння. Період внутрішнього дозрівання аналогічний періоду Oroval або навіть раніше. Терміни дозрівання в Іспанії з початку листопада.