Sando clementin

Модераторы: ivan3103, Таня

Аватара пользователя
VitaliyT
Супермодератор
Сообщения: 944
Зарегистрирован: 05 фев 2015, 22:33
Откуда: Тернопіль
Зовут: Віталій
Благодарил (а): 4006 раз
Поблагодарили: 1507 раз

Sando clementin

Сообщение VitaliyT » 09 июн 2023, 23:08

Sando (також відомий як Periquina або Perica) походить з рівнини Кастельо і виділяється своїм червонуватим кольором. Випадкова мутація від Fina клементину, виявлена в Альменарі (Plana Baixa, Кастельон). Високопродуктивний захищений сорт. Партенокарпічний і самонесумісний. Дерево сильноросле, без шипів, листки великі і світло-зелені. У тестах, він добре показався в посушливих регіонах. Плоди ростуть на внутрішніх гілках, захищаючи їх від погоди, що призводить до більшого врожаю вищої якості.

Дуже привабливого червонувато-оранжевого (інтенсивного) кольору, легко очищається від шкірки і мало чутливий до набухання та гниття. Він має пристойні розміри, середня вага від 80 до 100г. Зазвичай у ньому немає насіння, хоча може представити їх шляхом перехресного запилення. Його м’якоть дуже соковита і дає велику кількість соку (% між 50-55), з легкою кислинкою. Плід опадає при низьких температурах (менше, ніж у Hernandina). Sando демонструє тенденцію до чергуючого плодоношення. Час збору в Іспанії, між Січнем і Березнем. Зберігання від 3 до 4 тижнів (без необхідності зберігання в холодильнику).

Сорт розмножується і використовується переважно в Іспанії. В Італії є кілька плантацій, а в 2024 році його почнуть висаджувати в Південній Африці. У найближчі роки, коли його карантинний протокол буде дуже просунутим, його також висадять у Каліфорнії та Австралії.
Sando.jpg
Sando mandar.jpg
sando1.jpg
sando2.jpg
Sando cl.png
Sando clem.png
Sando clementine.jpg
sss.jpg


Вернуться в «Клементины»

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 7 гостей