Sando (також відомий як Periquina або Perica) походить з рівнини Кастельо і виділяється своїм червонуватим кольором. Випадкова мутація від Fina клементину, виявлена в Альменарі (Plana Baixa, Кастельон). Високопродуктивний захищений сорт. Партенокарпічний і самонесумісний. Дерево сильноросле, без шипів, листки великі і світло-зелені. У тестах, він добре показався в посушливих регіонах. Плоди ростуть на внутрішніх гілках, захищаючи їх від погоди, що призводить до більшого врожаю вищої якості.
Дуже привабливого червонувато-оранжевого (інтенсивного) кольору, легко очищається від шкірки і мало чутливий до набухання та гниття. Він має пристойні розміри, середня вага від 80 до 100г. Зазвичай у ньому немає насіння, хоча може представити їх шляхом перехресного запилення. Його м’якоть дуже соковита і дає велику кількість соку (% між 50-55), з легкою кислинкою. Плід опадає при низьких температурах (менше, ніж у Hernandina). Sando демонструє тенденцію до чергуючого плодоношення. Час збору в Іспанії, між Січнем і Березнем. Зберігання від 3 до 4 тижнів (без необхідності зберігання в холодильнику).
Сорт розмножується і використовується переважно в Іспанії. В Італії є кілька плантацій, а в 2024 році його почнуть висаджувати в Південній Африці. У найближчі роки, коли його карантинний протокол буде дуже просунутим, його також висадять у Каліфорнії та Австралії.
Sando clementin
- VitaliyT
- Супермодератор
- Сообщения: 948
- Зарегистрирован: 05 фев 2015, 22:33
- Откуда: Тернопіль
- Зовут: Віталій
- Благодарил (а): 4006 раз
- Поблагодарили: 1512 раз
Sando clementin
Група 'Цитрусові в Україні' https://www.facebook.com/groups/841247129892421
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCqLaD4 ... Q/featured
https://facebook.com/vitalik.taras.7
Запрошую на форум https://citrusforum.ukraine7.com/
Кто сейчас на конференции
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 7 гостей