Etna mandarin

Модераторы: ivan3103, Таня

Аватара пользователя
VitaliyT
Супермодератор
Сообщения: 944
Зарегистрирован: 05 фев 2015, 22:33
Откуда: Тернопіль
Зовут: Віталій
Благодарил (а): 4006 раз
Поблагодарили: 1507 раз

Etna mandarin

Сообщение VitaliyT » 28 сен 2021, 18:05

Мандарин Etna був виведений в Італії і є гібридом, отриманого від схрещування Okitsu satsuma x Comune clementin. Etna має багато характеристик свого батька Сацуми, але пізніше дозріває і має нижчу схильність до пом’якшення та «набрякання» наприкінці періоду зрілості.
Початкове тестування смаку пропонує більш насичений аромат, ніж мандарин Сацума, вирощений за тих самих кліматичних умов і культурні практики на місці оцінювання.

Цей гібридний мандарин у відкритому доступі, представлений в Австралії Аусцітрусом. Перші плоди були вирощені з високорослих дерев у 2013 році в регіоні Сунрайзія (північно-західна Вікторія та південно-західний західний південний захід).

Дерево відрізняється низькою силою, розгалуженою кроною і високою врожайністю. М’який, виразний аромат з низьким вмістом цукру та кислоти, характерний для батьків сацуми. Великий розмір плодів сплюснутої форми, шкірка злегка шершава, оранжево-жовта при повному дозріванні, що розвивається на піку дозрівання, надає сорту візуальну привабливість. Но відкриті плоди дуже сприйнятливі до сонячних опіків. Кількість насіння в середньому становить один на плід навіть при змішаній посадці під сильним тиском запилення.

Середня маса плодів 190г. Середній діаметр плодів (мм) 79. Відсоток соку (%) 48. Відсоток кислоти (%) 0,8. Brix 9.6 ˚. Співвідношення Brix: кислота 12,2

Мандарин Etna має короткий термін збирання приблизно три тижні, коли плоди починають втрачати вміст соку на початку червня, особливо на деревах, оброблених до апельсина Валенсії з підщепою мандарина Клеопатри.
Etna.jpg
Etna mandarine.jpg


Вернуться в «Гибриды мандаринов: тангоры, танжело и др.»

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 4 гостя