Murina mandarin

Модераторы: ivan3103, Таня

Аватара пользователя
VitaliyT
Супермодератор
Сообщения: 943
Зарегистрирован: 05 фев 2015, 22:33
Откуда: Тернопіль
Зовут: Віталій
Благодарил (а): 4006 раз
Поблагодарили: 1507 раз

Murina mandarin

Сообщение VitaliyT » 22 апр 2021, 21:50

Murina мандарин - це мутація тангора Murcott, отримана у Валенсійському інституті аграрних досліджень (IVIA) від опромінення бруньок.
Кінцева дата реєстрації – 24.12.2014 р. та реєстраційний номер 20064655.

Це пізній сорт, який може ідеально конкурувати з клубними сортами. Плоди можна збирати з середини кінця лютого по квітень, тобто в той самий період, що й інші мандарини, такі як Leanri або Nadorcott.

Цей новий сорт, є 80% від IVIA та 20% від AVASA, безкоштовний (не патентований). Ще однією важливою характеристикою сорту, отриманого IVIA та AVASA, є те, що він сумісний із розведенням бджіл, оскільки має низьку життєздатність пилку та не розвиває насіння, на відміну від того, що відбувається з іншими гібридними сортами.
Сорт Murina вже продається розплідниками та розплідниками AVASA.

Дерево середньої сили, сорт прищеплюють на сильнорослі підщепи або на проміжну деревину сильнорослого сорту. Слід бути обережними при прищепленнях «Murina» на цитрумело свінг. Молоді гілки мають невеликі шипи, які з часом зникають, багато гілкується. Життєздатність пилку дуже низька, сорт є самосумісним. Дуже високе плодоношення, не вимагає жодної обробки для набору плодів. Може знадобитися проріджування плодів.
Сорт чутливий до «розколу» або розтріскування плодів, залежно від умов вирощування може розтріскуватися 10-15% плодів

Дуже солодкий сорт, з невеликою кількістю насіння, з тонкою шкіркою, він чутливий до розтріскування плодів в кінці літа та до грибка Alternaria (подібний до Нова). Це вимагає обережного поводження після збору врожаю, щоб запобігти пересиханню кори.
Його слід прищеплювати на сильнорослий запас або проміжну деревину енергійного сорту. Сорт представляє чергування врожаю.
Вага плодів 90 – 120 г. Діаметр: 55 - 65 мм. Складність лущення середня. Brix 15-17%. Кислота 1,2 -1,5%. Соку 50 - 58%. Насіння в середньому 2шт.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
«Муріна» – сорт стійкий до «піксату» (водяної плямистості) і задувки.
Однак він чутливий до розщеплення (Фото 13). Розтріскування залежить від погоди (опадів) та умов вирощування, особливо управління зрошенням. У середньому цей сорт має відсоток розтріскування від 10% до 15%, критичним сезоном є період з вересня по грудень.

Калійні добрива навесні зменшують відсоток потрісканих плодів. Ефективна боротьба з розтріскуванням у цього сорту може бути проведена двома обробками, одна в червні, друга в липні. Рекомендується застосовувати гіберелінову кислоту 1,6% вага/об 20 ppm разом з 2,4-D кислотою (діметиламінова сіль) 10% вага/об 20 ppm і нітратом кальцію 2%. Незважаючи на сказане, оскільки це урожайний сорт, може статися, що розтріскування певного відсотка плодів має освітлюючий ефект.
Murina mandar.jpg
dsBuffer.bmperw.png
Murina Manda.jpg
murina1 (1).jpg
murina.jpg
Murina ma.jpg
Murina mand.jpg
Кислотність Murina Spring Sunshine Orri.jpg
Кислотність - Murina Spring Sunshine Orri
Сік.jpg
% соку Murina Spring Sunshine Orri


Вернуться в «Гибриды мандаринов: тангоры, танжело и др.»

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 3 гостя