Owari satsuma

Модераторы: ivan3103, Таня

Аватара пользователя
VitaliyT
Супермодератор
Сообщения: 944
Зарегистрирован: 05 фев 2015, 22:33
Откуда: Тернопіль
Зовут: Віталій
Благодарил (а): 4006 раз
Поблагодарили: 1507 раз

Owari satsuma

Сообщение VitaliyT » 20 июл 2020, 10:41

Цей сорт має давнє та невідоме японське походження, ймовірно походить зі старої провінції Owari, звідки походить його назва. Він потрапив до Східного Причорномор’я через Батумі і звідти поширився в Егейський регіон та інші регіони.
Owari був найважливішим сортом сацуми у світових цитрусових регіонах, але поступово його замінюють нові сорти, часто власні покращені селекції.

Сорт партенокарпічний і самосумісний, життєздатність пилку дуже низька. Дерево врожайне, холодостійке. М’якоть плодів яскраво-помаранчева, ніжна і соковита із гладкою та тонкою помаранчевою шкіркою, яка легко чиститься. Насіння: 0–6, але рідко присутні. Сегменти 7 - 12, з жорсткими оболонками. Плоди змінюються в залежності від умов.

Оварі та всі сацуми є холодостійкими приблизно 19 ° F (-7.2° C), якщо дерева мають холодну акліматизацію.
owari.jpg
Owari_IMG_3970.jpg
Owari_Satsuma_IMG_9000.jpg
Owari_IMG_2038.jpg
Owari_Satsuma_IMG_5397.jpg
Owari_Satsuma_IMG_8998.jpg
Owari_IMG_2025.jpg
Owari_IMG_2023.jpg
Антиоксиданти.jpg
Без імені.jpg


Аватара пользователя
VitaliyT
Супермодератор
Сообщения: 944
Зарегистрирован: 05 фев 2015, 22:33
Откуда: Тернопіль
Зовут: Віталій
Благодарил (а): 4006 раз
Поблагодарили: 1507 раз

Re: Owari satsuma

Сообщение VitaliyT » 16 ноя 2021, 17:26

Owari satsuma - приємний мандарин, солодко-кислий, (має легку кислинку), яка майже не відчувається! Цукристість 10 - 11.5%
Сегментні мембрани (перегородки) досить тонкі як для уншіу. Аромат не відчувається. Мякоть ніжна і соковита. Шкірка гладка і тонка, чиститься легко, все теж як і вказують в описанні. Без насіння.
photo_2021-11-16_15-20-28.jpg
photo_2021-11-16_16-58-40.jpg
photo_2021-11-16_15-20-49.jpg
photo_2021-11-16_15-20-43.jpg


----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Пошкодження від вимерзання сацуми Оварі на підщепі US-897, яка не була зібрана з великим навантаженням плодами, порівняно з сусідніми деревами Оварі, зібраними в листопаді..jpg

Результати в таблицях показують, що три дерева з найвищою врожайністю, US-942, Cleopatra та US-852, зберегли менше листя, а дерево з найнижчою врожайністю, Rubidoux, разом із US-812 мало найвищу кількість листя. Слід зазначити, що дерева Owari на Rubidoux були посаджені через два роки і ніколи не наздогнали зростання, але ми знаємо, що Rubidoux є хорошою підщепою для сацуми. US-812 має середню врожайність і найвищий рівень збереження листя (табл. 1).
Таблиця 1. Листя, що збереглося після вимерзання для Owari satsumas на різних підщепах у випробуванні разом з інформацією про врожайність..jpg
Таблиця 1. Листя, що збереглося після вимерзання для Owari satsumas на різних підщепах у випробуванні разом з інформацією про врожайність.


Вернуться в «Сатсума (C.unshiu)»

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 6 гостей