Страница 1 из 1

Chahara

Добавлено: 09 окт 2019, 09:52
Bersagliero
Недавно обзавелся этим сортом, но к сожалению не нашел к нему описания. Единственное что удалось разузнать, так это то что этот сорт в большом количестве выращивается в Хорватии. Срок созревания - конец октября. На просторах интернета есть короткий видеоролик как выглядит само растение и плоды.

Re: Chahara

Добавлено: 09 окт 2019, 10:29
VitaliyT
Опис важко знайти, но все ж вдалось знайти трошки інформації в PDF.

Chahara
Spada u skupinu vrlo ranih sorti, a zrela je za berbu krajem mjeseca rujna i početkom listopada. Plod je velik, dobrog općeg izgleda, plosnatog oblika, uz manje naglašena rebra i brazgotine. Kožica ploda je žuto-narančaste boje i srednje debljine. Meso je fine strukture, bez sjemenki i veoma sočno, dok je okus subjektivno ocijenjen kao izvrstan. Stablo je bez trnja, iznimno gustog granja, a listovi su jajoliki i eliptični. Problem koji se pojavljuje prilikom uzgoja sorte Chahara jest izraženo napuhavanje kore, odnosno pojava odvajanja kore od mesa, što plod čini izrazito neprivlačnim za kupca i umanjuje njegovu vrijednost na tržištu. Uzrok tome je to što se ova sorta, više no druge, odlikuje naknadnim rastom albeda nakon što je meso ploda dostiglo puni razvoj.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Чахара
Належить до самих ранніх сортів, і дозріває для збору в кінці вересня і на початку жовтня. Плід великий, хорошого загального вигляду, плоскої форми, з менш помітними ребрами і рубцями. Шкірка плоду жовто-оранжевого кольору і середньої товщини. М’якоть виходить за структурою, без кісточок і дуже соковитим, тоді як смак вважається відмінним. Дерево не має шипів, надзвичайно густих гілок, а листя яйцеподібні та еліптичні. Проблема, яка виникає при вирощуванні сорту «Чахара», полягає в вираженому роздуванні кори, тобто появі відокремлення кори від м’якоті, що робить плід надзвичайно непривабливим для покупця і зменшує його цінність на ринку. Причиною цього є те, що цей сорт, ніж інші, характеризується подальшим зростанням альбедо після того, як м’якоть плодів досягла повного розвитку.
Chahara.jpeg

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Chahara.jpg
Chahara
Антиоксиданти.jpg
Антиоксиданти
Без імені.jpg
Грами, TSS, TA

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Chahara або (Tiahara) Тіахара - це прізвище японського фермера, на честь якого назвали Тіахара-Уншіу.

"Навіть у Японії не знають, що є такий сорт. За врожайністю та смаком він кращий, ніж звичайний Уншіу Широколистний", - підкреслив Месхіддзе.
image_2023-11-23_13-03-42.png
image_2023-11-23_13-16-52.png

Re: Chahara

Добавлено: 07 дек 2021, 14:45
Таня
Вкусный, без семян, очень сочный, кислинка очень слабая.