Опис важко знайти, но все ж вдалось знайти трошки інформації в PDF.
ChaharaSpada u skupinu vrlo ranih sorti, a zrela je za berbu krajem mjeseca rujna i početkom listopada. Plod je velik, dobrog općeg izgleda, plosnatog oblika, uz manje naglašena rebra i brazgotine. Kožica ploda je žuto-narančaste boje i srednje debljine. Meso je fine strukture, bez sjemenki i veoma sočno, dok je okus subjektivno ocijenjen kao izvrstan. Stablo je bez trnja, iznimno gustog granja, a listovi su jajoliki i eliptični. Problem koji se pojavljuje prilikom uzgoja sorte Chahara jest izraženo napuhavanje kore, odnosno pojava odvajanja kore od mesa, što plod čini izrazito neprivlačnim za kupca i umanjuje njegovu vrijednost na tržištu. Uzrok tome je to što se ova sorta, više no druge, odlikuje naknadnim rastom albeda nakon što je meso ploda dostiglo puni razvoj.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Чахара Належить до самих ранніх сортів, і дозріває для збору в кінці вересня і на початку жовтня. Плід великий, хорошого загального вигляду, плоскої форми, з менш помітними ребрами і рубцями. Шкірка плоду жовто-оранжевого кольору і середньої товщини. М’якоть виходить за структурою, без кісточок і дуже соковитим, тоді як смак вважається відмінним. Дерево не має шипів, надзвичайно густих гілок, а листя яйцеподібні та еліптичні. Проблема, яка виникає при вирощуванні сорту «Чахара», полягає в вираженому роздуванні кори, тобто появі відокремлення кори від м’якоті, що робить плід надзвичайно непривабливим для покупця і зменшує його цінність на ринку. Причиною цього є те, що цей сорт, ніж інші, характеризується подальшим зростанням альбедо після того, як м’якоть плодів досягла повного розвитку.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
- Chahara
- Антиоксиданти
- Грами, TSS, TA
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Chahara або (Tiahara) Тіахара - це прізвище японського фермера, на честь якого назвали Тіахара-Уншіу.
"Навіть у Японії не знають, що є такий сорт. За врожайністю та смаком він кращий, ніж звичайний Уншіу Широколистний", - підкреслив Месхіддзе.