Страница 3 из 3

Re: Мандарин Nova

Добавлено: 12 янв 2021, 15:25
VitaliyT
Nova із ринку, смак чудовий, без кислинки, аромат багатий! Цукру 13 - 14.1%
photo_2021-01-12_15-21-58.jpg
imgonline-com-ua-Compressed-9scF0oIFOOJNkv3.jpg
photo_2021-01-12_15-06-17.jpg
photo_2021-01-12_15-10-13.jpg

Re: Мандарин Nova

Добавлено: 14 дек 2021, 19:49
VitaliyT
мандарин 'Нова'. Має чудовий (багатий) аромат! і насичений смак! який передав йому один із батьків танжело 'Orlando', та яскравий оранжево-червоний колір шкірки, від клементина 'Fina'. Мякоть при поїданні злегка хрустка, сегментні мембрани (стінки чи перегородки) не відчуваються. Чиститься легко. Цукристість 11% до 14.5%
NOVA clemenvilla.jpg
photo_2021-12-14_18-48-13.jpg

Re: Мандарин Nova

Добавлено: 15 дек 2021, 13:45
Putnick
VitaliyT писал(а):Мякоть при поїданні злегка хрустка...

Цікаво, у мене було два плода, коли перший попробував, було зовсім не злегка, а занадто щільна, можливо таки ще недозріла, я вже подумав що щось пішло не так, бо м'якоть точно не суха, але щільна і смаку майже не мала. :du_ma_et:

Re: Мандарин Nova

Добавлено: 15 дек 2021, 14:43
VitaliyT
Putnick писал(а):
VitaliyT писал(а):Мякоть при поїданні злегка хрустка...

Цікаво, у мене було два плода, коли перший попробував, було зовсім не злегка, а занадто щільна, можливо таки ще недозріла, я вже подумав що щось пішло не так, бо м'якоть точно не суха, але щільна і смаку майже не мала. :du_ma_et:

Думаю так і є! неповністю дозріли тому хрусткі, не відчувається смак і аромат, тяжко очищаються. З роками плоди повинні ставати все кращими. Окраска плодів при повному дозріванні оранжево-червона, тоді вони дуже смачні, цукристість біля 13-14%, кислотність десь 0.8 - 0.9%

Re: Nova мандарин

Добавлено: 23 фев 2023, 11:33
VitaliyT
Думаю, це відео буде цікаво подивитися, (є субтитри). Іспанський фермер, показує продуктивність, спорідненість та стійкість дерев, сорту ''Clemenvilla'' (Nova) щеплених на Macrophylla, Cleopatra і Carizzo. В умовах Іспанії.