Re: Мандарин Nova
Добавлено: 12 янв 2021, 15:25
VitaliyT
Nova із ринку, смак чудовий, без кислинки, аромат багатий! Цукру 13 - 14.1%
Re: Мандарин Nova
Добавлено: 14 дек 2021, 19:49
VitaliyT
мандарин 'Нова'. Має чудовий (багатий) аромат! і насичений смак! який передав йому один із батьків танжело 'Orlando', та яскравий оранжево-червоний колір шкірки, від клементина 'Fina'. Мякоть при поїданні злегка хрустка, сегментні мембрани (стінки чи перегородки) не відчуваються. Чиститься легко. Цукристість 11% до 14.5%
Re: Мандарин Nova
Добавлено: 15 дек 2021, 13:45
Putnick
VitaliyT писал(а):Мякоть при поїданні злегка хрустка...
Цікаво, у мене було два плода, коли перший попробував, було зовсім не злегка, а занадто щільна, можливо таки ще недозріла, я вже подумав що щось пішло не так, бо м'якоть точно не суха, але щільна і смаку майже не мала.
Re: Мандарин Nova
Добавлено: 15 дек 2021, 14:43
VitaliyT
Putnick писал(а):VitaliyT писал(а):Мякоть при поїданні злегка хрустка...
Цікаво, у мене було два плода, коли перший попробував, було зовсім не злегка, а занадто щільна, можливо таки ще недозріла, я вже подумав що щось пішло не так, бо м'якоть точно не суха, але щільна і смаку майже не мала.
Думаю так і є! неповністю дозріли тому хрусткі, не відчувається смак і аромат, тяжко очищаються. З роками плоди повинні ставати все кращими. Окраска плодів при повному дозріванні оранжево-червона, тоді вони дуже смачні, цукристість біля 13-14%, кислотність десь 0.8 - 0.9%
Re: Nova мандарин
Добавлено: 23 фев 2023, 11:33
VitaliyT
Думаю, це відео буде цікаво подивитися, (є субтитри). Іспанський фермер, показує продуктивність, спорідненість та стійкість дерев, сорту ''Clemenvilla'' (Nova) щеплених на Macrophylla, Cleopatra і Carizzo. В умовах Іспанії.