Вероятно мутация апельсина Таррокко - отличающееся ранним созревания (на месяц раньше, чем остальные сорта Тарокко). Отличается интенсивной пигментацией. Сорт принадлежит факультету сельского хозяйства Университета Катании и пока вроде не выпущен в массовое производство. Во вкусе данного сорта присутствуют нотки малины и ежевики. Плоды долго не теряют свои качества находясь на дереве.
Tarocco Vigo
-
Boris
- Старожил
- Сообщения: 1016
- Зарегистрирован: 09 ноя 2015, 20:21
- Награды: 1
- Откуда: Лисичанск, Луганская обл. Украина
- Зовут: Борис
- Благодарил (а): 1226 раз
- Поблагодарили: 1620 раз
Re: Tarocco Vigo
Сорт принадлежит факультету сельского хозяйства Университета Катании и пока вроде не выпущен в массовое производство.
Т.е. в Украине его пока нет?
- VitaliyT
- Супермодератор
- Сообщения: 951
- Зарегистрирован: 05 фев 2015, 22:33
- Откуда: Тернопіль
- Зовут: Віталій
- Благодарил (а): 4006 раз
- Поблагодарили: 1516 раз
Re: Tarocco Vigo
Здається дочекалися...
Група 'Цитрусові в Україні' https://www.facebook.com/groups/841247129892421
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCqLaD4 ... Q/featured
https://facebook.com/vitalik.taras.7
Запрошую на форум https://citrusforum.ukraine7.com/
- VitaliyT
- Супермодератор
- Сообщения: 951
- Зарегистрирован: 05 фев 2015, 22:33
- Откуда: Тернопіль
- Зовут: Віталій
- Благодарил (а): 4006 раз
- Поблагодарили: 1516 раз
Re: Tarocco Vigo
Новинка була обрана на Сицилії tarocco "Vigo"
Новий суперпігментований апельсиновий клон, багатий антоціанами
Поширення на Сицилії смутку цитрусових (CTV - Citrus Tristeza Virus) глибоко позначило шлях місцевого вирощування цитрусових. Немає жодного району, де б не було спустошених вірусом цілих ділянок, і ферми бачать, як зникають їхні насадження дерев, але, перш за все, вони бачать, що їхні доходи скорочуються до нуля. Проте позитивною стороною поширення вірусу та знищення рослин є швидке сортооновлення, яке враховує вимоги ринку та споживання, все більше орієнтоване на плоди відмінної якості, але, перш за все, високопігментовані. .
Маючи це на увазі, вводяться нові високопігментовані клони з новими імплантатами або пересадками, включаючи tarocco Ippolito, tarocco Rosso VCR або tarocco Lempso; останній із зовнішньою пігментацією набагато більшою, ніж внутрішня.
У цьому контексті постає tarocco "Vigo", яке кілька років тому було знайдено як мутація бруньки старої рослини апельсина tarocco. Спостерігаючи цю мутацію протягом кількох років, було вирішено взяти рослинний матеріал і прищепити ним кілька рослин.
Історію цього нового клону розповів нам безпосередньо його селекціонер Corrado Vigo (Коррадо Віго), агроном і колишній член Національної ради Ордену агрономів.
«Через кілька років після мого відкриття та подальшого розмноження рослинного матеріалу, - повідомив Vigo, - я зрозумів, що молоді саджанці, які пішли у виробництво, дали tarocco, характеристики якого не змінилися. Зокрема, цей клон має особливість мати низьку потребу в годинах холоду для осадження антоціанів. Це забезпечує дуже високу пігментацію, яка виходить за межі червоного, аж до пурпурової, значно перевищуючи пігментацію помаранчевого сорту Moro, але без дефектів останнього, тобто відсутність у дозрілому стані «старого» аромату. З плином тижнів і місяців насправді смак Tarocco також додає аромат ожини та малини».
«Інтенсивне забарвлення відбувається вже в кінці листопада, - додав експерт. - У цей день фрукти мають колір, рівний кольору Tarocco в середині січня, що дозволяє виводити сильно пігментовані фрукти на споживчі ринки. Вже починаючи з перших чисел грудня. У січні, коли апельсини Tarocco набувають інтенсивного червоного кольору, цей цитрусовий фрукт вже має багряний колір. Ще одна особливість цього Tarocco полягає в тому, що, хоча він уже сильно пігментований і готовий до збирання наприкінці листопада або на початку грудня на рослині він демонструє стійкість, що дозволяє збирати врожай до кінця березня, зберігаючи незмінним колір, смак і вихід соку».
Крім того, Vigo, розкриваючи деякі передісторії, повідомляє, що «він доставив рослинний матеріал до сільськогосподарського департаменту Катанії, Di3A, щоб провести відновлення сорту».
«У той же час і за погодженням з доктором Paolo Rapisarda (Паоло Рапісарда) з CREA в Acireale, - розповів селекціонер, - я давав їм зразки фруктів кожні два тижні, щоб проаналізувати органолептичні характеристики та оцінити кількість антоціанів; сам Rapisarda (Рапісарда) підтвердив мені дуже висока концентрація антоціанів і корисність плодів. Протягом кількох тижнів Di3A доставляв мені кілька рослин, відновлених від вірусів і віроїдів, а також рослину-клон ядра. Я продовжив доставку цих рослин до спеціалізованого розплідника в Катанії, щоб підготувати материнські рослини, ті для попереднього розмноження, а ті для розмноження. У той же час я продовжив патентувати цей клон під назвою "tarocco Vigo" в CPVO ".
«Я вірю, що вже наступної весни можна буде забронювати перші саджанці для висадки восени 2023 року, – підсумував агроном. – Проте хотілося б додати у весь цей процес трохи гіркої нотки: за останні роки, деякі невеликі розплідники вони продавали апельсини tarocco як "tarocco Vigo". На сьогоднішній день ніхто не був уповноважений робити це, а також відповідний рослинний матеріал не був в обігу, оскільки розташування оригінальних рослин нікому не було відомо, і реабілітований матеріал був доставлений мені 16 червня минулого року. Таким чином, було і є неможливим, щоб сіянці Tarocco Vigo orange були відтворені».
Дата публікації: Пн, 18 лип. 2022 р
Автор: Gaetano Piccione © FreshPlaza.it
Новий суперпігментований апельсиновий клон, багатий антоціанами
Поширення на Сицилії смутку цитрусових (CTV - Citrus Tristeza Virus) глибоко позначило шлях місцевого вирощування цитрусових. Немає жодного району, де б не було спустошених вірусом цілих ділянок, і ферми бачать, як зникають їхні насадження дерев, але, перш за все, вони бачать, що їхні доходи скорочуються до нуля. Проте позитивною стороною поширення вірусу та знищення рослин є швидке сортооновлення, яке враховує вимоги ринку та споживання, все більше орієнтоване на плоди відмінної якості, але, перш за все, високопігментовані. .
Маючи це на увазі, вводяться нові високопігментовані клони з новими імплантатами або пересадками, включаючи tarocco Ippolito, tarocco Rosso VCR або tarocco Lempso; останній із зовнішньою пігментацією набагато більшою, ніж внутрішня.
У цьому контексті постає tarocco "Vigo", яке кілька років тому було знайдено як мутація бруньки старої рослини апельсина tarocco. Спостерігаючи цю мутацію протягом кількох років, було вирішено взяти рослинний матеріал і прищепити ним кілька рослин.
Історію цього нового клону розповів нам безпосередньо його селекціонер Corrado Vigo (Коррадо Віго), агроном і колишній член Національної ради Ордену агрономів.
«Через кілька років після мого відкриття та подальшого розмноження рослинного матеріалу, - повідомив Vigo, - я зрозумів, що молоді саджанці, які пішли у виробництво, дали tarocco, характеристики якого не змінилися. Зокрема, цей клон має особливість мати низьку потребу в годинах холоду для осадження антоціанів. Це забезпечує дуже високу пігментацію, яка виходить за межі червоного, аж до пурпурової, значно перевищуючи пігментацію помаранчевого сорту Moro, але без дефектів останнього, тобто відсутність у дозрілому стані «старого» аромату. З плином тижнів і місяців насправді смак Tarocco також додає аромат ожини та малини».
«Інтенсивне забарвлення відбувається вже в кінці листопада, - додав експерт. - У цей день фрукти мають колір, рівний кольору Tarocco в середині січня, що дозволяє виводити сильно пігментовані фрукти на споживчі ринки. Вже починаючи з перших чисел грудня. У січні, коли апельсини Tarocco набувають інтенсивного червоного кольору, цей цитрусовий фрукт вже має багряний колір. Ще одна особливість цього Tarocco полягає в тому, що, хоча він уже сильно пігментований і готовий до збирання наприкінці листопада або на початку грудня на рослині він демонструє стійкість, що дозволяє збирати врожай до кінця березня, зберігаючи незмінним колір, смак і вихід соку».
Крім того, Vigo, розкриваючи деякі передісторії, повідомляє, що «він доставив рослинний матеріал до сільськогосподарського департаменту Катанії, Di3A, щоб провести відновлення сорту».
«У той же час і за погодженням з доктором Paolo Rapisarda (Паоло Рапісарда) з CREA в Acireale, - розповів селекціонер, - я давав їм зразки фруктів кожні два тижні, щоб проаналізувати органолептичні характеристики та оцінити кількість антоціанів; сам Rapisarda (Рапісарда) підтвердив мені дуже висока концентрація антоціанів і корисність плодів. Протягом кількох тижнів Di3A доставляв мені кілька рослин, відновлених від вірусів і віроїдів, а також рослину-клон ядра. Я продовжив доставку цих рослин до спеціалізованого розплідника в Катанії, щоб підготувати материнські рослини, ті для попереднього розмноження, а ті для розмноження. У той же час я продовжив патентувати цей клон під назвою "tarocco Vigo" в CPVO ".
«Я вірю, що вже наступної весни можна буде забронювати перші саджанці для висадки восени 2023 року, – підсумував агроном. – Проте хотілося б додати у весь цей процес трохи гіркої нотки: за останні роки, деякі невеликі розплідники вони продавали апельсини tarocco як "tarocco Vigo". На сьогоднішній день ніхто не був уповноважений робити це, а також відповідний рослинний матеріал не був в обігу, оскільки розташування оригінальних рослин нікому не було відомо, і реабілітований матеріал був доставлений мені 16 червня минулого року. Таким чином, було і є неможливим, щоб сіянці Tarocco Vigo orange були відтворені».
Дата публікації: Пн, 18 лип. 2022 р
Автор: Gaetano Piccione © FreshPlaza.it
Група 'Цитрусові в Україні' https://www.facebook.com/groups/841247129892421
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCqLaD4 ... Q/featured
https://facebook.com/vitalik.taras.7
Запрошую на форум https://citrusforum.ukraine7.com/
Вернуться в «Пигментированные»
Кто сейчас на конференции
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 2 гостя