Виноград к-ш "Юпітер" / Юпитер / Jupiter (USA)
Добавлено: 07 апр 2019, 16:49
Юпітер є п'ятим і останнім безнасінним сортом винограду, на ряду з Сатурном, Нептуном і Марсом, отриманим в Університеті штату Арканзас, США. Перші зразки були зібрані в 1984 році, після чого в 1985 був закладений перший виноградник для випробувань в місті Кларксвілль (Теннессі). Після довгострокових випробувань в 1998 році Університет отримав патент на сорт. Має в своєму корінні "кров" так званої Лабруска (дикого винограду), що додало йому стійкості до морозів.
Jupiter - безнасінний сорт винограду, раннього терміну дозрівання. Кущі середньо-рослі. Грона середня вагою 200-250 грам. Ягоди великі вагою 4-5 грам, кольором від червоного до синьо-червоного при повному дозріванні. М'якоть м'ясисто-соковита, гарного смаку з легким мускатним ароматом.
Період вегетації становить 110-115 днів, що дорівнює раннім термінам дозрівання, проте за рахунок того, що Юпітер розпускає бруньки і починає цвітіння на тиждень раніше за інших, можна його відносити до дуже раннім.
Шкірка тонка, міцна. Без насіння високе, іноді зустрічаються невеликі рудименти. Цукро накопичення до 21%. Врожайність висока, 200-250 ц / га. Ягоди стійкі до розтріскування. Сорт винограду Юпітер стійкий до грибкових захворювань.
Морозостійкість висока, не нижче – 25 -27 °С.
Jupiter - безнасінний сорт винограду, раннього терміну дозрівання. Кущі середньо-рослі. Грона середня вагою 200-250 грам. Ягоди великі вагою 4-5 грам, кольором від червоного до синьо-червоного при повному дозріванні. М'якоть м'ясисто-соковита, гарного смаку з легким мускатним ароматом.
Період вегетації становить 110-115 днів, що дорівнює раннім термінам дозрівання, проте за рахунок того, що Юпітер розпускає бруньки і починає цвітіння на тиждень раніше за інших, можна його відносити до дуже раннім.
Шкірка тонка, міцна. Без насіння високе, іноді зустрічаються невеликі рудименти. Цукро накопичення до 21%. Врожайність висока, 200-250 ц / га. Ягоди стійкі до розтріскування. Сорт винограду Юпітер стійкий до грибкових захворювань.
Морозостійкість висока, не нижче – 25 -27 °С.