Achillides писал(а):Вкус Т+ мне показался чуть кислее, но и менее смолистым. У Т++ сок чуть "плотнее" и совсем чуток с горчинкой.
Смак ТТР(Trifoliata Two Plus) недостатньо виразний, без смакової фішки яка є у всіх популярних сортів - смак цитруса нульового рівня. Можна порівняти смак ТТР зі смаком каламандину стосовно балансу кислий/солодкий, але загалом смак каламандину значно більш цікавий та привабливий.
Разом з тим, наявність смоли не заперечую, але вона лише у шкірці та альбедо, плівка дольок без смоли і без гіркоти.
Крім того, у 2019 році з п'яти плодів зібраних десь у листопаді у внутрішній частині крони в чотирьох насіння не було взагалі, в одному плоді з п'яти було штук 5-7. В цьому році у плодах я виявив насіння більше, штук 25, не 47, але все одно плоди мали повноцінну м'якоть в якій у звичному для всіх цитрусових об'ємі був присутнім сік. Сік не такий смачний як у апельсина або грейпфрута, але цілком цитрусовий , без будь-яких присмаків звичної Трифоліати. А кількість насіння у плодах в цьому році доволі велика я думаю тому, що було багато опадів на ПБК, та найголовніше я збирав плоди у вересні, вони були ще недозрілі, і я узяв плоди лише ззовні крони з південного боку. Плоди ззовні крони найбільше запилюються комахами, на відміну від внутрішньої частини крони. І це сприяє великій кількості насіння.
Стосовно плодів ТР(Trifoliata Plus), вони формувалися та визрівали в умовах майже густого лісу, що позначилося на їх якості.
Я пам'ятаю їх якість в попередні роки, коли ліс ще не настільки домінував, в них було тоді менше насіння та більше м'якоті, вони самі були більшими за розміром. Загалом смак плодів ТР майже не "токсичний", майже їстівний, але деякий незначний слід від звичного понцира в них є. Не тільки у флаведо та альбедо, як у ТТР, також малопомітно але є у дольках та їх плівці.