Іспанія. За смаковим якостям, відсотком соку, сорт Arrufatina, поступається Nules, Fina (Commune), та іншим клементинам
Походження
Іспанія: мутація бруньки Nules виявлена у Вільярреалі, провінція Кастельон, у 1968 році. Імпортована до Австралії у 1991 році та вперше випущена для випробувального закладення та розмноження бруньки у 1994 році. Це запатентований сорт.
Тип
Мандарин без кісточок при ізольованому вирощуванні або при відсутності життєздатного пилку.
Люди, які куштували фрукти з молодих дерев в експериментальних посадках, зазвичай відзначають, що вони мають м’який смак і низький вміст соку. Попереднє тестування якості показує, що це тип клементину з низьким вмістом кислоти, який може мати труднощі з досягненням мінімального вмісту соку 33% у деякі сезони. Від старих дерев вимагається більше якісної інформації.
Зовнішня якість
Приплюснутий плід у формі клементини зі злегка гладкою шкіркою. Шкірка дуже повільно забарвлюється в помаранчевий колір, причому фрукти часто перезрілі до повного розвитку кольору. Плоди незабаром стають пухкими, якщо їх тримати на дереві.
Післязбиральна продуктивність
Плоди потрібно зрізати з дерева. Це може знадобитися збирають після зміни кольору та градуювання етилену, щоб уникнути набрякання зрілих плодів.
Дерева сильнорослі та колючі, мають вертикальну звичку росту та щільне листя. Завдяки цим характеристикам було складно керувати сортом під час експериментів з переробки на станції сільськогосподарських досліджень та консультації Дартона.
Урожайність молодих дерев нижча, ніж у Імператорського (Imperial) мандарина, але плоди більші. Спостерігається відмирання кінцівок, яке вважається фізіологічною проблемою. Це спричинило занепад деяких молодих дерев.