Клементин "Arrufatina"

Модераторы: ivan3103, Таня

Аватара пользователя
Влад Пулика
Модератор
Сообщения: 866
Зарегистрирован: 16 дек 2014, 18:38
Откуда: Сумы,Украина
Зовут: Владислав
Благодарил (а): 628 раз
Поблагодарили: 871 раз

Клементин "Arrufatina"

Сообщение Влад Пулика » 04 май 2015, 03:55

Клементин "Arrufatina" бутонная мутация сорта Nules. Дерево компактное и плотное,не плакучее. Шипы отсутсвуют или нестойкие.Плоды средние разнообразной формы, цвет может варьироваться от желто-оранжевого до красно - оранжевого, кожура твердая, чистится не очень легко, мякоть оранжевая, кисло-сладкая, безсемянный или малосемянный сорт.
1.jpg
2.jpg
3.jpg
Изображение
Мой канал на youtube https://www.youtube.com/channel/UCs8GVbP-DAVD6o2TRj6OTvg
https://www.facebook.com/vlad.pulika
Творческая группа "Немножко творчества" приглашет всех любителей живописи https://www.facebook.com/groups/246656652477189/))


Аватара пользователя
TatianaS
Местный
Сообщения: 309
Зарегистрирован: 29 янв 2015, 11:19
Откуда: Киев
Зовут: Татьяна
Благодарил (а): 2272 раза
Поблагодарили: 920 раз

Re: Клементин "Arrufatina"

Сообщение TatianaS » 25 июл 2017, 10:09

цветение, растение чешское
Вложения
aruf zvet1.jpg
aruf zvet.jpg
066-293-26-49

Аватара пользователя
VitaliyT
Супермодератор
Сообщения: 944
Зарегистрирован: 05 фев 2015, 22:33
Откуда: Тернопіль
Зовут: Віталій
Благодарил (а): 4006 раз
Поблагодарили: 1507 раз

Re: Клементин "Arrufatina"

Сообщение VitaliyT » 10 ноя 2023, 21:18

Іспанія. За смаковим якостям, відсотком соку, сорт Arrufatina, поступається Nules, Fina (Commune), та іншим клементинам
12.jpg
20231109_184242.jpg
20231109_123433.jpg
20231109_121430.jpg
20231109_121437.jpg
20231109_192058.jpeg
Citrus-clementina-cultivars-used-in-this-study-Hernandina-and-Clemenules-are-sport.png
CALENDAR__ROMAY_Clementine_ING-copia-1.jpg


Походження
Іспанія: мутація бруньки Nules виявлена у Вільярреалі, провінція Кастельон, у 1968 році. Імпортована до Австралії у 1991 році та вперше випущена для випробувального закладення та розмноження бруньки у 1994 році. Це запатентований сорт.

Тип
Мандарин без кісточок при ізольованому вирощуванні або при відсутності життєздатного пилку.

Люди, які куштували фрукти з молодих дерев в експериментальних посадках, зазвичай відзначають, що вони мають м’який смак і низький вміст соку. Попереднє тестування якості показує, що це тип клементину з низьким вмістом кислоти, який може мати труднощі з досягненням мінімального вмісту соку 33% у деякі сезони. Від старих дерев вимагається більше якісної інформації.

Зовнішня якість
Приплюснутий плід у формі клементини зі злегка гладкою шкіркою. Шкірка дуже повільно забарвлюється в помаранчевий колір, причому фрукти часто перезрілі до повного розвитку кольору. Плоди незабаром стають пухкими, якщо їх тримати на дереві.

Післязбиральна продуктивність
Плоди потрібно зрізати з дерева. Це може знадобитися збирають після зміни кольору та градуювання етилену, щоб уникнути набрякання зрілих плодів.

Дерева сильнорослі та колючі, мають вертикальну звичку росту та щільне листя. Завдяки цим характеристикам було складно керувати сортом під час експериментів з переробки на станції сільськогосподарських досліджень та консультації Дартона.

Урожайність молодих дерев нижча, ніж у Імператорського (Imperial) мандарина, але плоди більші. Спостерігається відмирання кінцівок, яке вважається фізіологічною проблемою. Це спричинило занепад деяких молодих дерев.


Вернуться в «Клементины»

Кто сейчас на конференции

Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 7 гостей