Страница 1 из 1

Клементин Клеменруби (Clemenruby)

Добавлено: 14 окт 2019, 21:35
Самоделкин
Клементин Клеменруби (Clemenruby)
Новый раннеспелый сорт от Agrumi Lenzi с кожурой красного тона.
Изображение
Куст компактный, крона густая, характер роста вертикальный. Листья мелкие и средние удлиненной формы, междоузлия короткие.
Плоды различного размера от 40-150гр. Форма плодов от округлой до удлиненной апельсиновой. Кожура тонкая, душистая видны темно-оранжевые зерна на желтом фоне. Мякоть нежная, сочная, зернистая. Вкус сладкий, кислоты почти нет, чувствуется апельсиновое послевкусие.
Несколько плодов оставил дозревать - проверить возможна-ли красная кожура у этого сорта
Изображение
Изображение
Изображение

Re: Клементин Клеменруби (Clemenruby)

Добавлено: 15 окт 2019, 10:41
VitaliyT
ринкові клементини 'Clemenruby'. Достатньо смачні, солодкі з кислинкою. Шкірка при повному визріванні оранжево-червона.
CxWZN8PhmGQ.jpg

Вперше охарактеризовано фітохімічний склад і антиоксидантну активність трьох надранніх сортів клементину ( Citrus clementina Hort ex Tan. cv. Basol, Clemensoon і Clemenrubí), що виходять з Іспанії. Робота виконана вченими Мадридського університету Комплутенсе та Політехнічного інституту Браганса.

Ці клементини є відповідним джерелом біологічно активних сполук, таких як вітамін С (значення близько 80 мг/100 г), що дозволяє задовольнити рекомендовану добову норму споживання звичайною порцією. Сахароза є найпоширенішим цукром, а калій основним мінералом, а марганцю — найменшим. Вміст жиру дуже низький (<0,5 мг/100 г), з пальмітиновою кислотою та α-токоферолом найбільш поширеними жирними кислотами та вітаміном Е, відповідно. Флавоноїди є переважаючими фенольними сполуками, з яких найкраще представлені нарірутин/нарингин та (нео)гесперидин. Оцінена антиоксидантна здатність подібна до показників інших цитрусових.

«Важливо відзначити наявність відповідних рівнів вітаміну С (переважно аскорбінової кислоти), які дозволяють досягти норми споживання цього вітаміну з їжею за рахунок споживання нормальної порції будь-якого з досліджених клементинів (близько 75 г), – пояснюють вчені - Ці сорти також містили відносно високий рівень загальної харчової клітковини з значним рівнем нерозчинної фракції в сорті Clemenrubí. Ці сорти клементину є хорошими джерелами біологічно активних сполук з потенційною користю для здоров'я, що може бути дуже цікавим для їжі. промисловості з метою розробки харчових продуктів, збагачених природними сполуками, а також для підвищення антиоксидантної здатності харчових продуктів».
Clemenrubi.jpeg
br.jpeg

Re: Клементин Клеменруби (Clemenruby)

Добавлено: 29 дек 2019, 23:11
Sergiy
Вид плода на 29.12.2019
Изображение

Re: Клементин Клеменруби (Clemenruby)

Добавлено: 07 авг 2020, 11:45
Boris_R
Происхождение: Clemenrubi ® - это спонтанная мутация Oronules, обнаруженная Хуаном Наварро в саду в Лоригилье, Валенсия, Испания, в 1994 году. Это название зарегистрировано ассоциацией питомников AVASA (Agrupación de Viveristas de Agrios), которая обладает мировыми исключительными правами на его коммерческую эксплуатацию.

Выращивается в Испании, Италии, Южной Африке

Re: Клементин Клеменруби (Clemenruby)

Добавлено: 20 дек 2020, 09:50
Sergiy
Самый ранний сорт клементина в моей коллекции. Ноябрь 2020.
IMG_20201101_150809.jpg

Re: Клементин Клеменруби (Clemenruby)

Добавлено: 31 окт 2021, 15:35
VitaliyT
'Clemenruby'. Солодкі і без кислинки, з легким присмаком апельсинки, сегментні мембрани (перегородки) не відчуваються. Чиститься досить легко. 2шт насіння/6плодів, цукристість 12.8%
IMG_20211031_152728_265.jpg
IMG_20211031_152724_069.jpg
photo_2021-10-31_17-34-18.jpg

Re: Клементин Клеменруби (Clemenruby)

Добавлено: 02 ноя 2022, 17:40
VitaliyT
20220430_125742.jpg
Clemenruby і Orogros на підщепах Carizzo, C35, Forner Alcaide 5