Клементин Клеменруби (Clemenruby)
Новый раннеспелый сорт от Agrumi Lenzi с кожурой красного тона.
Куст компактный, крона густая, характер роста вертикальный. Листья мелкие и средние удлиненной формы, междоузлия короткие.
Плоды различного размера от 40-150гр. Форма плодов от округлой до удлиненной апельсиновой. Кожура тонкая, душистая видны темно-оранжевые зерна на желтом фоне. Мякоть нежная, сочная, зернистая. Вкус сладкий, кислоты почти нет, чувствуется апельсиновое послевкусие.
Несколько плодов оставил дозревать - проверить возможна-ли красная кожура у этого сорта
Клементин Клеменруби (Clemenruby)
-
- Местный
- Сообщения: 822
- Зарегистрирован: 02 янв 2015, 08:32
- Награды: 2
- Откуда: Симферополь
- Зовут: Александр
- Благодарил (а): 514 раз
- Поблагодарили: 4213 раз
- VitaliyT
- Супермодератор
- Сообщения: 951
- Зарегистрирован: 05 фев 2015, 22:33
- Откуда: Тернопіль
- Зовут: Віталій
- Благодарил (а): 4006 раз
- Поблагодарили: 1516 раз
Re: Клементин Клеменруби (Clemenruby)
ринкові клементини 'Clemenruby'. Достатньо смачні, солодкі з кислинкою. Шкірка при повному визріванні оранжево-червона.
Вперше охарактеризовано фітохімічний склад і антиоксидантну активність трьох надранніх сортів клементину ( Citrus clementina Hort ex Tan. cv. Basol, Clemensoon і Clemenrubí), що виходять з Іспанії. Робота виконана вченими Мадридського університету Комплутенсе та Політехнічного інституту Браганса.
Ці клементини є відповідним джерелом біологічно активних сполук, таких як вітамін С (значення близько 80 мг/100 г), що дозволяє задовольнити рекомендовану добову норму споживання звичайною порцією. Сахароза є найпоширенішим цукром, а калій основним мінералом, а марганцю — найменшим. Вміст жиру дуже низький (<0,5 мг/100 г), з пальмітиновою кислотою та α-токоферолом найбільш поширеними жирними кислотами та вітаміном Е, відповідно. Флавоноїди є переважаючими фенольними сполуками, з яких найкраще представлені нарірутин/нарингин та (нео)гесперидин. Оцінена антиоксидантна здатність подібна до показників інших цитрусових.
«Важливо відзначити наявність відповідних рівнів вітаміну С (переважно аскорбінової кислоти), які дозволяють досягти норми споживання цього вітаміну з їжею за рахунок споживання нормальної порції будь-якого з досліджених клементинів (близько 75 г), – пояснюють вчені - Ці сорти також містили відносно високий рівень загальної харчової клітковини з значним рівнем нерозчинної фракції в сорті Clemenrubí. Ці сорти клементину є хорошими джерелами біологічно активних сполук з потенційною користю для здоров'я, що може бути дуже цікавим для їжі. промисловості з метою розробки харчових продуктів, збагачених природними сполуками, а також для підвищення антиоксидантної здатності харчових продуктів».
Вперше охарактеризовано фітохімічний склад і антиоксидантну активність трьох надранніх сортів клементину ( Citrus clementina Hort ex Tan. cv. Basol, Clemensoon і Clemenrubí), що виходять з Іспанії. Робота виконана вченими Мадридського університету Комплутенсе та Політехнічного інституту Браганса.
Ці клементини є відповідним джерелом біологічно активних сполук, таких як вітамін С (значення близько 80 мг/100 г), що дозволяє задовольнити рекомендовану добову норму споживання звичайною порцією. Сахароза є найпоширенішим цукром, а калій основним мінералом, а марганцю — найменшим. Вміст жиру дуже низький (<0,5 мг/100 г), з пальмітиновою кислотою та α-токоферолом найбільш поширеними жирними кислотами та вітаміном Е, відповідно. Флавоноїди є переважаючими фенольними сполуками, з яких найкраще представлені нарірутин/нарингин та (нео)гесперидин. Оцінена антиоксидантна здатність подібна до показників інших цитрусових.
«Важливо відзначити наявність відповідних рівнів вітаміну С (переважно аскорбінової кислоти), які дозволяють досягти норми споживання цього вітаміну з їжею за рахунок споживання нормальної порції будь-якого з досліджених клементинів (близько 75 г), – пояснюють вчені - Ці сорти також містили відносно високий рівень загальної харчової клітковини з значним рівнем нерозчинної фракції в сорті Clemenrubí. Ці сорти клементину є хорошими джерелами біологічно активних сполук з потенційною користю для здоров'я, що може бути дуже цікавим для їжі. промисловості з метою розробки харчових продуктів, збагачених природними сполуками, а також для підвищення антиоксидантної здатності харчових продуктів».
Група 'Цитрусові в Україні' https://www.facebook.com/groups/841247129892421
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCqLaD4 ... Q/featured
https://facebook.com/vitalik.taras.7
Запрошую на форум https://citrusforum.ukraine7.com/
-
Sergiy
- Admin
- Сообщения: 3075
- Зарегистрирован: 16 дек 2014, 14:54
- Награды: 3
- Откуда: Юр'ївка на Запоріжжі
- Зовут: Сергій
- Благодарил (а): 2094 раза
- Поблагодарили: 3943 раза
- Boris_R
- Местный
- Сообщения: 213
- Зарегистрирован: 12 ноя 2018, 12:53
- Откуда: Феодосия
- Зовут: Борис
- Благодарил (а): 266 раз
- Поблагодарили: 160 раз
Re: Клементин Клеменруби (Clemenruby)
Происхождение: Clemenrubi ® - это спонтанная мутация Oronules, обнаруженная Хуаном Наварро в саду в Лоригилье, Валенсия, Испания, в 1994 году. Это название зарегистрировано ассоциацией питомников AVASA (Agrupación de Viveristas de Agrios), которая обладает мировыми исключительными правами на его коммерческую эксплуатацию.
Выращивается в Испании, Италии, Южной Африке
Выращивается в Испании, Италии, Южной Африке
-
Sergiy
- Admin
- Сообщения: 3075
- Зарегистрирован: 16 дек 2014, 14:54
- Награды: 3
- Откуда: Юр'ївка на Запоріжжі
- Зовут: Сергій
- Благодарил (а): 2094 раза
- Поблагодарили: 3943 раза
- VitaliyT
- Супермодератор
- Сообщения: 951
- Зарегистрирован: 05 фев 2015, 22:33
- Откуда: Тернопіль
- Зовут: Віталій
- Благодарил (а): 4006 раз
- Поблагодарили: 1516 раз
Re: Клементин Клеменруби (Clemenruby)
'Clemenruby'. Солодкі і без кислинки, з легким присмаком апельсинки, сегментні мембрани (перегородки) не відчуваються. Чиститься досить легко. 2шт насіння/6плодів, цукристість 12.8%
Група 'Цитрусові в Україні' https://www.facebook.com/groups/841247129892421
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCqLaD4 ... Q/featured
https://facebook.com/vitalik.taras.7
Запрошую на форум https://citrusforum.ukraine7.com/
- VitaliyT
- Супермодератор
- Сообщения: 951
- Зарегистрирован: 05 фев 2015, 22:33
- Откуда: Тернопіль
- Зовут: Віталій
- Благодарил (а): 4006 раз
- Поблагодарили: 1516 раз
Re: Клементин Клеменруби (Clemenruby)
Група 'Цитрусові в Україні' https://www.facebook.com/groups/841247129892421
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCqLaD4 ... Q/featured
https://facebook.com/vitalik.taras.7
Запрошую на форум https://citrusforum.ukraine7.com/
Кто сейчас на конференции
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 1 гость