MandaNova SL® (Seedless)
Добавлено: 25 ноя 2018, 17:53
Технічний директор Асоціації Питомниководів Agrios S.A. (AVASA), Francisco Llátser представив в штаб-квартирі AVA-ASAJA новий сорт мандарина Mandanova.
Основною перевагою є відсутність насіння. Цей сорт є мутованим Mandarin Nova (clementin Fina x tangelo Orlando), отримана в Південній Африці шляхом опромінення квітів, мандарин Mandanova характеризується дуже привабливим червонуватим інтенсивним кольором, шкіра чиститься досить добре.
Отримує кращі результати на Carizzo, хоча він також допускає інші підщепи, такі як Cleopatra. Період збору з листопада по кінець січня.
Що стосується недоліків, польові випробування вказують на незначну чутливість до Альтернативи відповідно до зон.
AVASA також оголосила в Валенсії, що перші саджанці мандарина Mandanova почнуть комерціалізуватися в найближчі місяці. Для розвитку цього охороняємого сорту передбачається створення клубу, який управляє як продуктивним зростанням, так і захистом сорту та правильним маркуванням плодів.
Як і Nova, цей новий фрукт також чутливий до розтріскування. Також плоди розтріскуються при низьких температурах особливо на моделях Citrange.
За шкалою Brix (відношення сахарози до рідини, в якій вона розчинена) вміст цукру в мандаринах (14 - 16 º). Дерево не схильне чергувати.
Основною перевагою є відсутність насіння. Цей сорт є мутованим Mandarin Nova (clementin Fina x tangelo Orlando), отримана в Південній Африці шляхом опромінення квітів, мандарин Mandanova характеризується дуже привабливим червонуватим інтенсивним кольором, шкіра чиститься досить добре.
Отримує кращі результати на Carizzo, хоча він також допускає інші підщепи, такі як Cleopatra. Період збору з листопада по кінець січня.
Що стосується недоліків, польові випробування вказують на незначну чутливість до Альтернативи відповідно до зон.
AVASA також оголосила в Валенсії, що перші саджанці мандарина Mandanova почнуть комерціалізуватися в найближчі місяці. Для розвитку цього охороняємого сорту передбачається створення клубу, який управляє як продуктивним зростанням, так і захистом сорту та правильним маркуванням плодів.
Як і Nova, цей новий фрукт також чутливий до розтріскування. Також плоди розтріскуються при низьких температурах особливо на моделях Citrange.
За шкалою Brix (відношення сахарози до рідини, в якій вона розчинена) вміст цукру в мандаринах (14 - 16 º). Дерево не схильне чергувати.