Доброго всім дня. Почитавши даний форум і не тільки, поспілкувавшись з різними цитрусоводами, зацікавило питання впливу підвою на привій. Наприклад, тут viewtopic.php?f=21&t=236 Олександр з Сімферополя неодноразово описує свої експерименти в даному питанні і підтвержує емпірично наявність впливу. Отже такі питання:
1) на скільки сильно передає підвій на привій свої властивості, на кінцевий плід (хоча б у орієнтовних відсотках)?
2) передає свої властивості корінь привою чи сам стовбур?
3) чи можна якимось чином регулювати отримання потрібних властивостей?
А тепер технічно-емпіричні питання. Якщо провести такий дослід:
Номер 1
На сіянець помело, привити культурний привій якогось мандарину/апельсину з максимально солодкими властивостями. Після приживання і посилення даного привою, вже на нього через 10-20 см привити скажімо кумкват Нагамі. Від помело ми теоритично отримуємо збільшення розміру плодів (+ще якісь властивості), а від мандарину/апельсину - смакові якості.
Якщо така схема працєю, то можна збільшувати даний ланцюжок додаючи туди потрібних властивостей?
Номер 2
На сіянець чи вкорінений культурний червоний апельсин (один з багатьох), прививаємо, наприклад лимон Пандероза.
Ціль - покращення смакових якостей лимону.
Отже після зростання, ми можемо ще посилити вплив підвою. Беремо ще один культурний апельсин(чи щось подібне) з потрібними нам властивості і повністю зрізавши його нахилом прививаємо до нашої Пандерози вище точки першої прививки (тобто безпосередньо в Пандерозу). І так повторуємо до фізичного ліміту з іншими культурними підвоями з потрібними властивостями. На який ефект можна очікувати?
Поділіться своїми думками? Може хтось вже подібне робив?
Влияние подвоя на привой
-
- Местный
- Сообщения: 822
- Зарегистрирован: 02 янв 2015, 08:32
- Награды: 2
- Откуда: Симферополь
- Зовут: Александр
- Благодарил (а): 514 раз
- Поблагодарили: 4213 раз
Re: Влияние подвоя на привой
Пример плодов уншиу миагава на апельсине тарокко, корень макрофилла. Очевидно влияние на размер плодов уншиу - более 150гр каждый
-
- Местный
- Сообщения: 822
- Зарегистрирован: 02 янв 2015, 08:32
- Награды: 2
- Откуда: Симферополь
- Зовут: Александр
- Благодарил (а): 514 раз
- Поблагодарили: 4213 раз
Re: Влияние подвоя на привой
Вкус классический кисло-сладкий, возможно более крупнозернистый, но это от размера плода зависит.
-
Boris
- Старожил
- Сообщения: 1016
- Зарегистрирован: 09 ноя 2015, 20:21
- Награды: 1
- Откуда: Лисичанск, Луганская обл. Украина
- Зовут: Борис
- Благодарил (а): 1226 раз
- Поблагодарили: 1620 раз
Re: Влияние подвоя на привой
Как Вы думаете, Тарроко внёс какой-то вклад в формирование урожая: изменился вкус, сроки созревания, размер? Или всё же это чистый эффект макрофиловых корней, которые дали увеличение размера?
-
- Местный
- Сообщения: 822
- Зарегистрирован: 02 янв 2015, 08:32
- Награды: 2
- Откуда: Симферополь
- Зовут: Александр
- Благодарил (а): 514 раз
- Поблагодарили: 4213 раз
Re: Влияние подвоя на привой
В прошлом году был урожай уншиу на апельсине сеянце - плоды до 100гр стандартный вкус и срок созревания. В этом году есть плоды уншиу на корнях мейера((самые мелкие и вкусные) и на пандерозе(наиболее сочные). Плоды на тарокко наиболее окрашены и крупнее остальных. Думаю комбинация макро+тарокко увеличивает размер и немного(1-2 недели) ускоряет созревание. Вполне возможно что такое влияние дает именно макрофилла, но у меня нет уншиу на макре для подтверждения
Вернуться в «Общие правила и приемы агротехники цитрусовых»
Кто сейчас на конференции
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей и 4 гостя